Met de fietsbus ?

Een fietsbus kan natuurlijk ook. Flixbus heeft in elke bus 5 plaatsen voor fietsen, voor 9 euro. Vanuit Brussel, Antwerpen, Amsterdam, Utrecht, Groningen en Arnhem reis je vgoedkoop naar Parijs of Straatsburg. Fital  laat fietsbussen rijden naar Frankrijk en Oostenrijk, die ook plaats bieden aan individuele fietsers. Een enkeltje Frankrijk (Dordogne en Provence) kost zo’n 150 euro, naar Oostenrijk kunt u voor 85-100 euro (Passau en Bodensee). Fietsbussen zijn vooral te boeken in het hoogseizoen. Vaak gaat het om georganiseerde reizen, maar zeker niet altijd.

 

Lijnbussen

Wens je heel goedkoop te reizen, bekijk dan de mogelijkheden van een lijnbus.  Eurotours, Megabus, FlixBus, Ouibus, e.a. zijn slechts enkele voorbeelden van internationale samenwerkingen tussen busmaatschappijen die vele internationale steden en landen aandoen.

 

Los vervoer

Een andere optie is het apart laten vervoeren van je fiets naar de eindbestemming van je reis. De firma Soetens (www.fiets-vervoer.nl) laat fietsbusjes rijden naar diverse plaatsen in Zuid-Europa (campings en hotels), soms is het zelfs mogelijk om ze op een gewenst eigen adres af te leveren.  Je fiets als een pakketje via een koerier versturen kan ook: www.boekuwzending.com is het goedkoopst. Naar Duitsland kost zo’n verzending 30-50 euro, naar Frankrijk 45-100 euro. Terugsturen is duurder: vanuit Duitsland 120-145 euro, vanuit Frankrijk 130-240 euro.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen

Onzichtbaar tracken van uw fiets

Er zijn verschillende soorten gps tracking volgsystemen op de markt die geïnstalleerd kunnen worden in of op een fiets om een verloren fiets terug te vinden. Schaf daarom een undercover track and trace systeem aan in de vorm van een lampje of staaf ingebouwd in het frame , het zadel of in het stuur. Doordat het […]

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 A.O.C.-wijnen: Chignin, Apremont, Jongieux en Mondeuse. De diversiteit en de kwaliteit van de wijnen zijn een afspiegeling van het unieke landschap in het hart van […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar de goedkopere.   Met welke derailleur rijd jij het liefst? 🙄 Posted by Shimano-Road on Montag, 5. März 2018   Shimano Dura Ace (Di2) Wie […]