Mountainbike rijtechnieken – Han Meyer

Mountainbike RijtechniekenEen afdaling over losliggende kiezels, een slalomparcours over een smal pad tussen het struikgewas of een onverwachte drempel in het traject… Wie met zijn mountainbike feilloos elke hindernis wil nemen, moet in de eerste plaats weten hoe hij zijn fiets perfect beheerst.

In dit boek lees je alle basistechnieken die zowel een beginnend als een gevorderde mountainbiker nodig heeft om in elke situatie de controle over zijn fiets te houden. Het boek begint bij de absolute basis door uitgebreid stil te staan bij de juiste rem- en schakeltechnieken. Daarna wordt dieper ingegaan op een aantal specifieke technieken en leer je onder andere hoe je haarspeldbochten kunt bedwingen, een steile helling beklimt en hoe je de handige ‘bunny hop’ op de juiste manier uitvoert.

Bij elke techniek wordt de uitvoerige beschrijving aangevuld met handige tips en duidelijke foto’s, die je laten zien hoe je precies te werk moet gaan en wat daarbij belangrijke aandachtspunten zijn. Dankzij de technieken in dit boek ben je binnenkort zelfs het moeilijkste terrein de baas.

 

Verkrijgbaar bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]