Major Tom Simpson, 1937-1967 – Wim De Bock

Simpson13 juli 1967, de 13e rit van de Ronde van Frankrijk. Tom Simpson zwoegt zich naar boven op de flanken van de Mont Ventoux, de hitte is verzengend, de vermoeidheid verlamt zijn benen. Hij stort in en sterft ter plaatse.  Tom voelde zich al een tijdje niet goed in die Tour van ’67, maar hij belde vol vertrouwen naar zijn vrouw :”morgen wordt het mijn dag !”

Hij kwam om de Tour te winnen maar verliet Frankrijk in een doodskist. Als de de één van de grootste renners van zijn tijd won hij grote koersen, was hij een publiekslieveling maar wordt onterecht herinnerd als Tom Simpson, de dopingzondaar van de Mont Ventoux.

Een dramatisch moment dat van de Britse wielrenner een ware legende maakte, die nu nog tot de verbeelding spreekt van vele wielerliefhebbers. Hij werd het symbool van alle wielerheroïek.

Vijftig jaar later kijken de familie (weduwe Helen en dochters Jane en Joanna) en collega’s (Merckx, Hoban, Aimar, Pingeon, Janssen…) van Major Simpson terug op zijn merkwaardige leven, zijn fantastische carrière en zijn tragische dood.

Een ongemeen boeiend verhaal, geïllustreerd met prachtige beelden uit het privé-archief van de familie Simpson. Een waardig eerbetoon aan een legende…

Haal hem in huis met bol.com

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen

Onzichtbaar tracken van uw fiets

Er zijn verschillende soorten gps tracking volgsystemen op de markt die geïnstalleerd kunnen worden in of op een fiets om een verloren fiets terug te vinden. Schaf daarom een undercover track and trace systeem aan in de vorm van een lampje of staaf ingebouwd in het frame , het zadel of in het stuur. Doordat het […]

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 A.O.C.-wijnen: Chignin, Apremont, Jongieux en Mondeuse. De diversiteit en de kwaliteit van de wijnen zijn een afspiegeling van het unieke landschap in het hart van […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar de goedkopere.   Met welke derailleur rijd jij het liefst? 🙄 Posted by Shimano-Road on Montag, 5. März 2018   Shimano Dura Ace (Di2) Wie […]