1000 truien van de Tour de France – Claude Droussent

1000 truien

Een historie van wielertruien

Wielertruien zijn voor een wielerliefhebber niet zomaar truien.  Vaak worden ze gelinkt aan uw favoriete wielrenner of ploeg, staan ze garant voor heel wat (jeugd)herinneringen en koppel je ze aan heel wat heldendaden.

Weinig is zo herkenbaar als het geel, groen en wit met bollen van de Tour de France. Bovendien maken die drie truien de grootste wielerwedstrijd ter wereld ook zo kleurrijk, naast al die gesponsorde tenues die jaarlijks weer een andere tint geven aan de bonte stoet renners door het prachtige landschap van Frankrijk.

Dit kijkboek beschrijft de rijke geschiedenis van de Tour aan de hand van de shirts.

Deel I van het boek vertelt over legendarische renners en hun truien, deel 2 biedt een overzicht van 1002 truien.  Een hebbedingetje voor uren leesplezier.

Claude Droussent was decennialang actief als journalist en leidinggevende bij onder andere Le Parisien, L’Équipe en Vélo. De Fransman is vergroeid met het wielrennen en schrijft tegenwoordig ook voor The Huffington Post.

Bestel uw exemplaar op Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]