Project “All Bike Ventoux Provence”, gemoederen lopen hoog op

velodrome_all_bike_ventoux_01De bewoners en de lokale middenstand van Bédoin zijn boos.  Op 23 oktober 2017 heeft de gemeenteraad groen licht gegeven aan een stuurgroep die de mogelijkheden moet onderzoeken op de inplanting van een prestigieus fietsproject in de gemeente.

Aan het gekende ronde punt met de mega-fiets, zou er interesse zijn om een megaproject op te zetten.  Het project draagt de naam ‘All BIke Ventoux Provence’.  30000 m² landbouwgrond zou moeten wijken voor een overdekte velodrome,een luxehotel, een conferentiecentrum, een klasse-restaurant, een brasserie, een bioscoop en een shopping center, volledig gefocused op fietsen, fietsaccessoires en -kleding.

Er zijn plannen voor de bouw van een overdekte wielerpiste met een baan van 250 m lang en plaats voor 3000 toeschouwers, evenveel als de huidige bevolking van het dorp.  Het hotel zou 100 kamers tellen.

Het project is voorgedragen door een niet-gekende privé-investeerder.

Vele inwoners zien dit helemaal niet zitten,  Ze zijn ervan overtuigd dat hun dorp overstroomd gaat worden door wielerfanaten en kunnen dit geheel ook niet plaatsen hoe deze plannen in te passen zijn in de verdere ontwikkeling van het Parc Naturel Régional du Ventoux.

logo no all bikesZe blijven dan ook niet bij de pakken zitten en hebben een bewonerscollectief opgericht, het Collectif Citoyen Bédoin Ventoux.  Op 18 november brachten ze bijna 500 inwoners op de been om samen te protesteren tegen de plannen.  Op deer protestbijeenkomst werd vooral aangeklaagd dat het project in onbekende privé handen komt en dat het dorp financieel de dupe zou worden van deze investering.  Het zou het dorp teveel afhankelijk maken van het wielertoerisme.  Er gaan zelfs ideeën de ronde om een referendum te organiseren en de inwoners zo te laten beslissen over het project.

Burgemeester Luc Reynard, ook aanwezig op de protestmeeting, heeft nog eens duidelijk verwoord dat er nog niets beslist werd en dat eerst het project en de haalbaarheid ervan nog grondig dient onderzocht te worden door een partij-onafhankelijke stuurgroep .

Wordt vervolgd.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]