Tom and the Peloton

13 juli 2017 was het exact 50 jaar geleden dat Simpson bezweek op de Mont Ventoux tijdens de Tour de France van 1967.

Als één van de beste renners en wereldkampioen was Simpson een echte cultheld over het Kanaal. Opvallend is dat Simpson na zijn eerste val had gezegd: “Zet me terug op mijn fiets.” Opgeven stond niet in Simpsons woordenboek.  Simpson was amper 30 jaar.

De tour was nog niet echt succesvol voor Simpson dat jaar, maar de avond voor de Ventoux-rit had hij nog met zijn vrouw gebeld : ‘Morgen wordt mijn dag’.

Domaine des Anges, een wijngaard ten zuiden van de Mont Ventoux en met Ierse eigenaars, heeft een rode wijn ter nagedachtenis aan de Britse wielrenner Tom Simpson ontwikkeld, met de gepaste naam ‘Tom and the peloton’.

Het idee van de wijn kwam van Richard Kelly van het gereputeerde instituut “Masters of Wine” uit Londen en Joanne Simpson, de dochter van de betreurde coureur.

 

 

De wijn was reeds vanaf april te koop zijn in het Verenigd Koninkrijk, maar ondertussen ook in België en Nederland.

Er werden 6.000 flessen geproduceerd en een deel van de opbrengst gaat naar de familie van Simpson en is bestemd voor het onderhoud van het monument op de Ventoux.

 

 

Lees het levensverhaal van Tom Simpson.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]