MENUMENU

Fietsevenementen in Landal Greenparks

Fietsen is één van de meest favoriete activiteiten van de gasten van Landal. De parken zijn allemaal gelegen in schitterende natuur en bieden zowel voor een kort fietstochtje als voor meerdaagse toertochten de perfecte uitvalsbasis.

Daarboven kunnen fietsliefhebbers deze zomer op veel parken genieten van bijzondere fietsevenementen en -clinics !

 

Start toertocht ‘De Ronde van Limburg’ op Landal Mooi Zutendaal

Landal Mooi Zutendaal, dat grenst aan Nationaal Park Hoge Kempen in Belgisch Limburg, is zaterdag 9 juni gastheer en sponsor van ‘De Ronde van Limburg’. De toertocht is de wielertoeristenversie van de profwielerwedstrijd, de Geberit Ronde van Limburg die op zondag 10 juni wordt gereden. Deelnemers aan ‘De Ronde van Limburg’ kunnen kiezen voor een tocht van 90 km of 125 km. Beide tochten bevatten de belangrijkste en mooiste delen van het profparcours en mooie, uitdagende stukken over de kasseistroken, diverse beklimmingen en prachtige vergezichten over de natuur van het groene Limburg.

Voor fietsers die het wat rustiger aan willen doen, is er de 25 km lange familiefietstocht ‘Landal Mooi Zutendaal‘. Deze route is geschikt voor groot en klein en gaat door de bossen en prachtige natuur van Nationaal Park Hoge Kempen.

Méér info

 

Bartje 200 en fietsclinics op Landal Het Land van Bartje

Bartje 200 is de extreme marathon voor mountainbikers. Deze uitdaging van 200 kilometer door het adembenemende parcours van Drenthe wordt gereden op 17 juni 2018 en is de zomerse en warme tegenhanger van de RBL Drenthe 200. De startplaats van deze extreme tocht is op Landal Het Land van Bartje.

Daarnaast is komende zomer wederom Renate Groenewold, de drievoudig wereldkampioene schaatsen prominent aanwezig bij drie bijzondere evenementen: ‘Bartje’s Fit en Fanatiek’, ‘Bartje’s Bike Xperience’ en ‘Uniek Drenthe ontdekken’. Tijdens de clinics wordt gebruik gemaakt van de Bartje’s Bike Xperience Mountainbikes, die geheel gecustomized zijn.

Méér info

 

Uitdagende fietstochten voor sportieve én fanatieke fietsers in Zuid-Limburg

Naast Drenthe behoort ook Zuid-Limburg tot de populaire fietsregio’s van ons land waar sportieve én fanatieke fietsers hun hart kunnen ophalen tijdens prachtige beklimmingen, waaronder de Cauberg. Op dé wielerberg van Nederland vinden vele wielerevenementen plaats, zoals de jaarlijkse wielerklassieker Amstel Gold Race, en de Boogies Extreme. Op Landal Kasteeldomein De Cauberg – gelegen op de top van de Cauberg – zijn de straatnamen zelfs vernoemd naar bekende wielrenners,
waaronder Philippe Gilbert, Adrie van der Poel, Joop Zoetemelk, Johan Museeuw, Jan Jansen, Eddy Merkx en Marianne Vos.

Méér info

 

Ontdek ook de buitenlandse LAndal Greenparks in :

 

LANDAL.nl & FIETSEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

2913_VAE_sur_la_route_de_la_Confession©Eric BEALLET_bewerkt

Volop genieten van een e-bikevakantie in de Oisans voor iedereen

Col beklimmen met de e-bike voor iedereen, aan de voet van Alpe d’Huez. Het zou een heel andere fietsvakantie in de Alpen worden voor Greet en Mark. Ze zouden het een eerste keer uitproberen om samen de cols op te fietsen.     Niet zo vanzelfsprekend, want Greet huivert van klimmen. Het is echt niet […]

Cadeaubons, een stressloze oplossing

Niet vanzelfsprekend, een kerst- of eindejaarscadeau kopen voor één van uw favoriete wielerfanaten. Wie een stukje fietsplezier of fietscomfort cadeau wil doen, kan bij verschillende sites terecht. Je kiest het bedrag dat je cadeau wilt geven, en vervolgens maak je een keuze voor één van de sites.

Onzichtbaar tracken van uw fiets

Er zijn verschillende soorten gps tracking volgsystemen op de markt die geïnstalleerd kunnen worden in of op een fiets om een verloren fiets terug te vinden. Schaf daarom een undercover track and trace systeem aan in de vorm van een lampje of staaf ingebouwd in het frame , het zadel of in het stuur. Doordat het […]

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 A.O.C.-wijnen: Chignin, Apremont, Jongieux en Mondeuse. De diversiteit en de kwaliteit van de wijnen zijn een afspiegeling van het unieke landschap in het hart van […]

Welk verzet kiezen ?

Samen met de makkers op fietsvakantie, een reeks cols beklimmen en ‘s avonds stoere verhalen vertellen over hoge pieken en diepe dalen: heerlijk is dat. zelf ben je mentaal en fysiek helemaal klaar voor zo’n avontuur in de bergen. Maar wat moet er aan de fiets gebeuren? En vooral: met welke versnellingen ga je de […]