Fietsevenementen in Landal Greenparks

Fietsen is één van de meest favoriete activiteiten van de gasten van Landal. De parken zijn allemaal gelegen in schitterende natuur en bieden zowel voor een kort fietstochtje als voor meerdaagse toertochten de perfecte uitvalsbasis.

Daarboven kunnen fietsliefhebbers deze zomer op veel parken genieten van bijzondere fietsevenementen en -clinics !

 

Start toertocht ‘De Ronde van Limburg’ op Landal Mooi Zutendaal

Landal Mooi Zutendaal, dat grenst aan Nationaal Park Hoge Kempen in Belgisch Limburg, is zaterdag 9 juni gastheer en sponsor van ‘De Ronde van Limburg’. De toertocht is de wielertoeristenversie van de profwielerwedstrijd, de Geberit Ronde van Limburg die op zondag 10 juni wordt gereden. Deelnemers aan ‘De Ronde van Limburg’ kunnen kiezen voor een tocht van 90 km of 125 km. Beide tochten bevatten de belangrijkste en mooiste delen van het profparcours en mooie, uitdagende stukken over de kasseistroken, diverse beklimmingen en prachtige vergezichten over de natuur van het groene Limburg.

Voor fietsers die het wat rustiger aan willen doen, is er de 25 km lange familiefietstocht ‘Landal Mooi Zutendaal‘. Deze route is geschikt voor groot en klein en gaat door de bossen en prachtige natuur van Nationaal Park Hoge Kempen.

Méér info

 

Bartje 200 en fietsclinics op Landal Het Land van Bartje

Bartje 200 is de extreme marathon voor mountainbikers. Deze uitdaging van 200 kilometer door het adembenemende parcours van Drenthe wordt gereden op 17 juni 2018 en is de zomerse en warme tegenhanger van de RBL Drenthe 200. De startplaats van deze extreme tocht is op Landal Het Land van Bartje.

Daarnaast is komende zomer wederom Renate Groenewold, de drievoudig wereldkampioene schaatsen prominent aanwezig bij drie bijzondere evenementen: ‘Bartje’s Fit en Fanatiek’, ‘Bartje’s Bike Xperience’ en ‘Uniek Drenthe ontdekken’. Tijdens de clinics wordt gebruik gemaakt van de Bartje’s Bike Xperience Mountainbikes, die geheel gecustomized zijn.

Méér info

 

Uitdagende fietstochten voor sportieve én fanatieke fietsers in Zuid-Limburg

Naast Drenthe behoort ook Zuid-Limburg tot de populaire fietsregio’s van ons land waar sportieve én fanatieke fietsers hun hart kunnen ophalen tijdens prachtige beklimmingen, waaronder de Cauberg. Op dé wielerberg van Nederland vinden vele wielerevenementen plaats, zoals de jaarlijkse wielerklassieker Amstel Gold Race, en de Boogies Extreme. Op Landal Kasteeldomein De Cauberg – gelegen op de top van de Cauberg – zijn de straatnamen zelfs vernoemd naar bekende wielrenners,
waaronder Philippe Gilbert, Adrie van der Poel, Joop Zoetemelk, Johan Museeuw, Jan Jansen, Eddy Merkx en Marianne Vos.

Méér info

 

Ontdek ook de buitenlandse LAndal Greenparks in :

 

LANDAL.nl & FIETSEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]