WK 2021, parcours voor ‘Flandriens’ in Vlaanderen ?

Vlaanderen werkt plannen uit voor WK 2021, met een typisch parcours voor ‘Flandriens’.

Als Vlaanderen in september het WK wielrennen 2021 binnenhaalt, starten de renners in Antwerpen om via een geaccidenteerd parcours te eindigen met heuvelachtige lokale rondes in Leuven. De organisatoren willen absoluut niet dat het wereldkampioenschap op een massasprint eindigt. De wereldkampioen 2021 moet het profiel van een ‘Flandrien’ hebben.

Flanders Classics en het internationale sportbureau Golazo hebben zich verenigd in een tijdelijke vzw WK 2021, om het wereldkampioenschap op de weg naar Vlaanderen te halen. Vlaams minister van Sport Philippe Muyters (N-VA) gaf de directeurs Wim Tack (Flanders Classics) en Christophe Impens (Golazo) de opdracht een WK uit te tekenen waarbij de Vlaamse kunststeden in beeld ­komen, Vlaanderen zich profileert als dé fietsregio en de winnaar ook een hoog Flandrien-gehalte heeft.

De UCI zal pas in september de beslissing nemen waar het WK wielrennen op de weg in 2021 zal plaatsvinden, maar Vlaanderen zal alvast een zeer sterk dossier presenteren.

Gent, Antwerpen, Oudenaarde, Geraardsbergen, Ronse: allemaal willen ze betrokken worden bij de organisatie van het WK 2021. Maar ze zullen het dus vooral onder mekaar moeten uitvechten.

Bron : Het Nieuwsblad

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]