Titanen – Frederik Backelandt

Titanen zijn zeldzaam. Ze overstijgen de gewone sterveling met hun woorden en hun daden.

Dit boek bundelt het beste uit de bekende Titanen-magazines en vertelt de verhalen van en over vijf ‘meesters van de koers’. Die luisteren naar de namen Eddy Merckx, Fabian Cancellara, Tom Boonen, Greg Van Avermaet en Peter Sagan. Stuk voor stuk superkampioenen van hun generatie, maar tegelijk ook veel meer dan dat.

Met uitvoerige interviews, paginagrote actiefoto’s en veel wetenswaardigheden over de desbetreffende renners, zoals beschrijvingen van sportieve prestaties en zijsprongen naar kenmerkende eigenschappen van de sporters. Ook aandacht voor het materiaal en de favoriete koersen en beklimmingen van de renners. Tevens zijn getuigenissen van familie, vrienden en collega’s opgenomen. Hierdoor is het boek een bron van informatie over deze renners en geeft het tegelijk een overzicht van de periode waarin zij opereerden.

Alle renners zijn de kampioenen en boegbeelden van hun generatie, van de jaren zeventig tot nu. In het boek komt de mens achter de sporter geregeld aan bod, het geeft hiermee een inkijk in het dagelijks leven van een topsporter. Fraai vormgegeven en rijkelijk geïllustreerd.

 

Verkrijgbaar bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]