Een goed zicht tijdens de winter – Sigma Aura 60

 • goede zichtbaarheid
 • 70m verlichtingsbereik
 • drie verlichtingsmodi
 • brandduur
  • 4 h in Standaard modus;
  • 7 h in Mid modus;
  • 10 h in Ecomodus
 • lichtgewicht, slechts 105 g
 • praktische silicone stuurhouder

Niet twijfelen ! Verkrijgbaar bij Bol.com

Fietsen in de Alpen kreeg de gelegenheid de Sigma Aura 60 USB koplamp te testen en dat was absoluut een meevaller.

De nieuwe top-koplamp in het AURA programma is de AURA 60 USB en combineert een krachtige 60 LUX licht output, met geïntegreerde Micro-USB-laadfunctie en optimale zichtbaarheid met 70m verlichtingsbereik voor in het dagelijkse verkeer.

De AURA 60 USB komt ook met bijhorend USB achterlicht NUGGET II (alleen AAN/UIT).

cid:image016.jpg@01D41301.69D5A090

 

De optimale zichtbaarheid zorgt er voor dat de AURA 60 een eerste klas verlichting is voor zowel sportieve fietsers als forensen. Met haar trendy design en een gewicht van slechts 105 gram betekent de AURA 60 op het stuur amper een gewichtsverhoging, hetgeen vooral de racefietsers zal verheugen.

Dankzij de hoogwaardige LED-lens biedt de AURA 60 een zeer gelijkmatige lichtverdeling en een optimaal zicht, veraf, dichtbij en zijwaarts, zonder daarbij andere verkeersdeelnemers te verblinden. Daarmee waarborgt ze de hoogst mogelijke veiligheid in het verkeerd. De „light guide“ aan de zijkant verhoogt de zijdelingse zichtbaarheid van de fietser en bieden zo een duidelijke meerwaarde. Spatwaterdicht conform de IPX4-standaard waarborgt zo het beste zicht, ook bij natte weersomstandigheden.

De AURA 60 beschikt in totaal over drie verlichtingsmodi: Standaard, Mid en Eco. In de Standaard-modus verlicht ze met haar krachtige 60 LUX, hetgeen resulteert in een gebruiksduur van ca. 4 uur. In de Mid-modus wordt de verlichtingssterkte van de AURA 60 tot de helft gereduceerd, maar blijven de resterende 30 LUX en 40 m reikwijdte probleemloos voldoende voor hogere snelheden. In de Mid-modus is de accugebruiksduur ca. 7 uur. In de Eco-modus neemt de gebruiksduur zelfs toe tot 10 uur, zodat de AURA 60 ook bij langere tochten de wegen met 18 LUX verlicht.
Net als alle USB-koplampen van SIGMA SPORT beschikt de AURA 60 over een inschakelbeveiliging middels dubbel klikken en een twee-niveaus accu- en laadindicator.

Zodoende is men altijd geïnformeerd over de accucapaciteit van de lamp. Vanaf 70 procent van de accucapaciteit verschijnt een groen symbool voor de bedieningsknop van de lamp, onder de 30 procent is dit rood.

Tijdens het testen is de accucapaciteit absoluut hét sterke punt van deze koplamp. Het geringe gewicht is absoluut meegenomen voor een koplamp met deze lichtcapaciteit. Het is voor ons heel duidelijk waarom de Aura 60 USB vaak als beste uit vergelijkende testen komt.

De praktische silicone stuurhouder is vast met de AURA 60 verbonden en garandeert een snelle en goed passende bevestiging aan elk stuur. De montage zonder gereedschap maakt het tevens eenvoudig, de lamp na de rit weer te verwijderen om deze bijvoorbeeld op te bergen of op te laden.

 

Combineer eventueel de Aura 60 met de Sigma Micro Duo.

De MICRO DUO zorgt ervoor dat je in elke dagelijkse situatie goed zichtbaar bent. Dankzij de snelle bevestiging, de praktische grootte, de flexibele siliconehouder of middels de handige sleutelhanger-ring zijn de gebruiksmogelijkheden van het veiligheidslicht vrijwel onbegrensd – of het nu wordt bevestigd aan de (race/mtb) fiets, rugzak, sleutelhanger, hondenriem of bijv. je kledij tijdens hardlopen. Unieke feature is dat je zelf kunt bepalen of de LEDs ROOD schijnen of WIT schijnen, of gecombineerd ROOD-WIT, en is dus te gebruiken als voorlicht of achterlicht!

 

cid:image018.jpg@01D41301.69D5A090cid:image020.jpg@01D41301.69D5A090cid:image022.jpg@01D41301.69D5A090cid:image024.jpg@01D41301.69D5A090

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]