Koers! – Jeroen De Preter & Tony Landuyt

Het rijke Vlaamse wielerleven in twaalf portretten.

De twaalf indringende interviews bevatten veel meer dan verhalen over historische sportpresentaties. Het relaas van deze twaalf wielrenners vormt een tijdbeeld, een document humain, aangevuld met prachtige foto’s van Stephan Vanfleteren.

Twaalf grote Vlaamse wielerkampioenen, van de jaren veertig uit de vorige eeuw tot heden, komen aan het woord. Zij laten hun licht schijnen over hun overwinningen en nederlagen, over hun weg naar de top en de onvermijdelijke neergang. Maar ook over de wielersport van toen en nu. Wielrennen is in Vlaanderen bij uitstek een volkssport. Jongens van eenvoudige komaf bieden gepassioneerd spektakel, dat wielergeschiedenis oplevert, met veel folklore.

De auteurs hebben met deze portretten van onder anderen Van Impe, Merckx, Van Looy, Maertens en Museeuw een eerlijk en soms zelfs indringend tijdsbeeld geschreven, dat meer biedt dan alleen verhalen over de historische sportprestaties. Uitslagenoverzichten en zwartwitfoto’s maken van elk portret een mooi afgerond geheel dat ongetwijfeld ook Nederlandse wielerliefhebbers zal boeien. De grote collectie Vlaamse wielerliteratuur is met een geslaagde bundel uitgebreid.

 

Verkrijgbaar bij Bol.com

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]