Der Rudy – John van Ierland

der RudyBiografie van Rudy Pevenage

Voor een goed gevulde zaal, onder wie nogal wat kleppers uit de wielerwereld (Roger De Vlaeminck, Frank Hoste, Fons De Wolf, Lucien Van Impe en Roland Liboton), heeft Rudy Pevenage (65) zijn biografie voorgesteld. ‘Der Rudy’ was al spraakmakend bij de aankondiging , omdat de oud-wielrenner en -ploegleider nogal wat onthullingen doet over corruptie en dopinggebruik in de wielersport.

In de Tour de France van 1980 pakt de krachtige Belg Rudy Pevenage de gele trui. Een trui die hij onverwacht 9 dagen verdedigt.  Uiteindelijk zal hij met de groene trui Parijs binnenrijden. In zijn tijd als beroepsrenner rijdt Pevenage voor grote ploegen uit België, Italië en Nederland en won verschillende koersen.

Na zijn wielercarrière werd hij ploegleider van onder andere het Duitse Telekom. Ook was hij tussen 1995 en 2006 de persoonlijke begeleider van Jan Ullrich en had hij een groot aandeel in de tourzege in 1997 van de Duitser. Pevenage komt op die manier in aanraking met de Spaanse dopingarts Eufemiano Fuentes en de Italiaanse wondertrainer Luigi Cecchini. Hij raakt zo verstrikt in Operacion Puerto, waarbij er invallen worden gedaan in rennershotels tijdens grote wielerkoersen en ook Pevenage wordt gearresteerd.

‘Der Rudy’ is een relaas van bloedzakken die in lege tetrabrick werden verpakt, doping die in vakkundig ontworpen dubbelwandige blikjes cola werden verstopt en tussenpersonen met vreemde codenamen, die renners met nieuw bloed bevoorraden.

Dit grote Spaanse dopingschandaal dat in 2006 losbarstte, betekende meteen het einde van Ulrich en Pevenage.

Méér weten over hoe Pevenage de reizen van Jan Ullrich naar dopingdokter Fuentes organiseerde, en nog véél méér …

Nu via Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

corona

Corona-virus – Update

  In overleg met de Franse lokale overheden hebben Sportinez & Golazo sports beslist dat de 10de (verjaardag)editie van Climbing for Life Valloire-Galibier, gepland van 18 tot 20 juni 2020, verplaatst zal worden naar 17-19 juni 2021.  Ook in 2021 zal Climbing For Life – Galibier in het teken staan van diabetes.  1/04/2020   De […]

Onzichtbaar tracken van uw fiets

Er zijn verschillende soorten gps tracking volgsystemen op de markt die geïnstalleerd kunnen worden in of op een fiets om een verloren fiets terug te vinden. Schaf daarom een undercover track and trace systeem aan in de vorm van een lampje of staaf ingebouwd in het frame , het zadel of in het stuur. Doordat het […]

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 A.O.C.-wijnen: Chignin, Apremont, Jongieux en Mondeuse. De diversiteit en de kwaliteit van de wijnen zijn een afspiegeling van het unieke landschap in het hart van […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar de goedkopere.   Met welke derailleur rijd jij het liefst? 🙄 Posted by Shimano-Road on Montag, 5. März 2018   Shimano Dura Ace (Di2) Wie […]