Velofollies 2020

Velofollies in Kortrijk wordt steeds populairder. De fietsbeurs is met bijna 41.000 bezoekers de grootste fietsbeurs van het land. Constructeurs, professionele wielrenners, recreatieve fietsers,… allemaal kwamen ze kijken naar de allernieuwste snufjes. Eén constante : de omschakeling naar de elektrische fiets wordt volop verdergezet.

Wat viel ons op ?

  • Kleding en accessoires evolueren mee met de trends op de fietsenmarkt: speciaal schoeisel voor e-bikers en voor gravelrijders, een uitgebreid aanbod e-bike helmen, waterdichte tassen in alle maten alsook tools om een reisfiets tot gravelbike om te vormen.
  • E-bike hype zet zich verder door.  Vooral Ampler sprong in het oog. Deze producent lanceerde tijdens Velofollies zijn onopvallende e-bikes in ons land. Het merk staat al langer bekend als constructeur van e-bikes waarvan je niet ziet dat ze een elektrische aandrijving hebben. Na een succesvolle lancering in Duitsland en Nederland en voorzichtige stappen op de Britse markt is het nu tijd voor België.
  • Op vlak van racefietsen is na de concentratie op het gewicht – quasi elke racefietsconstructeur duikt makkelijk onder de UCI-limiet van 6,9 kg – de klemtoon verlegd naar aerodynamica, met steeds meer aerodynamisch verfijnde fietsen.
  • Gekoppeld aan deze gestroomlijnde vormen zijn schijfremmen ondertussen de nieuwe standaard geworden.
  • Bij mountainbikes is voor -en achtervering of  ‘Full suspension‘ de standaard geworden.
  • Groot aanbod aan gravelbikes. Graveltochten zijn immers immens populair. Deze allround bike, een kruising tussen tussen een race- en cyclocross-fiets, met schijfremmen én iets bredere banden, laat je comfortabel op de meest uiteenlopende ondergronden fietsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]