Velofollies 2020

Velofollies in Kortrijk wordt steeds populairder. De fietsbeurs is met bijna 41.000 bezoekers de grootste fietsbeurs van het land. Constructeurs, professionele wielrenners, recreatieve fietsers,… allemaal kwamen ze kijken naar de allernieuwste snufjes. Eén constante : de omschakeling naar de elektrische fiets wordt volop verdergezet.

Wat viel ons op ?

  • Kleding en accessoires evolueren mee met de trends op de fietsenmarkt: speciaal schoeisel voor e-bikers en voor gravelrijders, een uitgebreid aanbod e-bike helmen, waterdichte tassen in alle maten alsook tools om een reisfiets tot gravelbike om te vormen.
  • E-bike hype zet zich verder door.  Vooral Ampler sprong in het oog. Deze producent lanceerde tijdens Velofollies zijn onopvallende e-bikes in ons land. Het merk staat al langer bekend als constructeur van e-bikes waarvan je niet ziet dat ze een elektrische aandrijving hebben. Na een succesvolle lancering in Duitsland en Nederland en voorzichtige stappen op de Britse markt is het nu tijd voor België.
  • Op vlak van racefietsen is na de concentratie op het gewicht – quasi elke racefietsconstructeur duikt makkelijk onder de UCI-limiet van 6,9 kg – de klemtoon verlegd naar aerodynamica, met steeds meer aerodynamisch verfijnde fietsen.
  • Gekoppeld aan deze gestroomlijnde vormen zijn schijfremmen ondertussen de nieuwe standaard geworden.
  • Bij mountainbikes is voor -en achtervering of  ‘Full suspension‘ de standaard geworden.
  • Groot aanbod aan gravelbikes. Graveltochten zijn immers immens populair. Deze allround bike, een kruising tussen tussen een race- en cyclocross-fiets, met schijfremmen én iets bredere banden, laat je comfortabel op de meest uiteenlopende ondergronden fietsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

corona

Corona-virus – Update

  Eindelijk duidelijkheid voor de atleten.  De Olympische Spelen 2020 zullen volgend jaar van 23 juli tot 8 augustus 2021 plaatsvinden in Tokio. Dat hebben de organisatoren en het Internationaal Olympisch Comité (IOC) bevestigd.  30/03/2020  Probleempje nog voor de Tour, die normaal toekomt op de Champs-Elysees op 25 juli en dus enkele dagen overlapt met […]

Onzichtbaar tracken van uw fiets

Er zijn verschillende soorten gps tracking volgsystemen op de markt die geïnstalleerd kunnen worden in of op een fiets om een verloren fiets terug te vinden. Schaf daarom een undercover track and trace systeem aan in de vorm van een lampje of staaf ingebouwd in het frame , het zadel of in het stuur. Doordat het […]

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 A.O.C.-wijnen: Chignin, Apremont, Jongieux en Mondeuse. De diversiteit en de kwaliteit van de wijnen zijn een afspiegeling van het unieke landschap in het hart van […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar de goedkopere.   Met welke derailleur rijd jij het liefst? 🙄 Posted by Shimano-Road on Montag, 5. März 2018   Shimano Dura Ace (Di2) Wie […]