Zeg nooit nooit – Stig Broeckx (Thijs Delrue)

28 mei 2016. De vierde etappe van de Baloise Belgium Tour. De afdaling van de Mont Rigi, in de buurt van de Baraque Michel. Twee motards schuiven uit in de berm en kegelen met volle snelheid in het peloton.  Stig Broeckx, toen een beloftevol profrenner, komt zwaar ten val. Hij belandde ruim een half jaar in een coma.

Zijn ouders krijgen te horen dat hij wellicht nooit nog wakker zal worden. Nooit meer zal praten. Nooit meer zal stappen. Nooit meer zal fietsen.

Maar Stig is een koppige positivo. Hij knokt zich terug bij bewustzijn en kijkt alleen nog vooruit. Hij stelt zich doelen die de dokters nooit voor mogelijk hadden gehouden en bereikt die telkens weer.

Want “nooit’ staat niet in Stigs woordenboek.

‘Zeg nooit nooit’ is meer dan een heroïsch verhaal over een gevallen wielrenner en zijn wonderlijke revalidatie. Het is een diepmenselijk verhaal over hoop en angst, over optimisme en realisme, over triomfen en frustraties, over de veerkracht van lichaam en brein. En het is een eerbetoon aan de onvoorwaardelijke liefde van ouders voor hun zoon. Zeg nooit nooit is zoals Stig Broeckx zelf: een open boek dat ontroert, blij maakt en inspireert.

‘Zeg nooit nooit’ is opgetekend door Thijs Delrue. Als auteur schreef hij al boeken over de meest uiteenlopende onderwerpen, met een voorkeur voor authentieke portretten. Hij schreef onder meer de biografieën van Sven Nys en Paul Van Den Bosch.

Ondertussen ging er ook een docu-film van Eric Goens over het leven en de revalidatie van Stig Broeckx in première.  Het beeld dat in de film wordt opgehangen van iemand die nooit opgeeft, klopt effectief met de realiteit. Stig werkte heel graag mee aan de film. Niet zozeer voor zichzelf, maar vooral om mensen te inspireren.  Ook dat siert hem.

 

Laat u ook inspireren door Stig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]