Corona-virus – Update

 

 • In overleg met de Franse lokale overheden hebben Sportinez & Golazo sports beslist dat de 10de (verjaardag)editie van Climbing for Life Valloire-Galibier, gepland van 18 tot 20 juni 2020, verplaatst zal worden naar 17-19 juni 2021.  Ook in 2021 zal Climbing For Life – Galibier in het teken staan van diabetes.  1/04/2020

 

 • De UCI heeft woensdag beslist dat er niet gekoerst zal worden tot minstens 1 juni. Alle wedstrijden tot dan zullen dus verschoven of afgelast worden. Daarbij is ook het doek gevallen over de Dauphiné, de traditionele laatste voorbereiding op de Tour, en de Ronde van Romandië. Over een aangepaste kalender is er nog geen beslissing gevallen. 1/04/2020

 

 • Eindelijk duidelijkheid voor de atleten.  De Olympische Spelen 2020 zullen volgend jaar van 23 juli tot 8 augustus 2021 plaatsvinden in Tokio. Dat hebben de organisatoren en het Internationaal Olympisch Comité (IOC) bevestigd.  30/03/2020  Probleempje nog voor de Tour, die normaal toekomt op de Champs-Elysees op 25 juli en dus enkele dagen overlapt met de Spelen.

 

 • The Ride wordt verplaatst naar de laatste week van augustus (23-30 augustus) Tegelijk met Tour for Life.   Start in Bardonecchia (Italië) en dan 1300 km en 20.000 hoogtemeters richting naar Valkenburg.  Geen vertrek bij de Stelvio, maar wel met de Col d’Iséran in het parcours.

 

 • UCI werkt aan nieuwe kalender.  Doel is de grote Rondes en de wielermonumenten een nieuwe plaats op de kalender te bieden door het seizoen iets te verlengen. Geen makkelijke oefening.  De UCI voegt er nog aan toe dat het niet de bedoeling is het seizoen onnodig te rekken.  Sporza 28/03/2020

 

Latest update on the UCI actions to bring cycling back on

We are living unprecedented times, with challenges rising daily. As all parts of society, our sport is strongly impacted by the COVID 19 pandemic. All stakeholders are working together to bring cycling back on. Let's all do our part by staying safe! #cyclingunited

Gepostet von David Lappartient am Samstag, 28. März 2020

 

 • ASO heeft deadline op 15 mei 2020 vastgelegd voor ultieme beslissing over het lot van de Tour de France.  28/03/2020 Nieuwsblad

 

 • Ook het WK mountainbiken (25-28 juni) in Albstadt (Duitsland) is uitgesteld door de coronacrisis. 27/03/2020

 

 • Mon Ventoux 2020, het Sporta-evenement,  zal niet doorgaan omwille van overmacht door de huidige coronacrisis, en dit in overleg met onze Franse lokale autoriteiten. Ingrijpend is dat na een jarenlange traditie met datum op de voorlaatste zaterdag van juni verhuizen we de apotheose naar het weekend van 11 september. Met voorbehoud van een laatste akkoord vanuit Frankrijk is zaterdag 11 september 2021 de nieuwe Monventoux-day!   Net zoals voor deze editie gepland stond, zal de Village Cannibale volgend jaar in Malaucène plaatsvinden. 25/03/2020

 

 • De 15de editie van Alpe d’HuZes gaat dit jaar niet door vanwege het coronavirus en wordt doorgeschoven naar 2021. Dat heeft de organisatie van het evenement dinsdagavond bekendgemaakt.  De organisatie vindt het niet veilig en verantwoord om het evenement door te laten gaan. 24/03/2020

 

 • Wat met de Tour de France ?  Scenario zoals Parijs-Nice zonder publiek? Of bezwijkt ASO onder de druk om af te gelasten nu de Olympische Spelen niet doorgaan ?  Vermits nu de Franse regering denk aan het verlengen van de Corona-maatergelen, is het nog houdbaar om de Tour te laten doorgaan ?  Verschillende wielerploegen verwachten het ook niet meer. 24/03/2020

 

 • IOC hakt de knoop door :  de Olympische Spelen worden uitgesteld naar 2021.  De druk vanuit de sportwereld werd te groot om het evenement te verplaatsen. 24/03/2020

 

 • Ook de Scheldeprijs (8 april) en Brabantse Pijl (15 april) worden afgelast.

 

 • De organisatie van de Amstel Gold Race heeft besloten de Amstel Gold Race en de Amstel Gold Race Ladies Edition op zondag 19 april te annuleren in verband met de recente ontwikkelingen rondom het COVID-19 virus.  Ook de Toerversie op zaterdag 18 april waar jaarlijks 15.000 toerfietsers aan deelnemen wordt geannuleerd.  Amstel Gold Race 18/03/2020

 

 • Zoals verwacht, wordt ook de Ronde van Vlaanderen afgelast.  De 104e Ronde van Vlaanderen op 5 april wordt afgelast als gevolg van de extra overheidsmaatregelen van de Belgische Federale Regering om de coronacrisis aan te pakken.  Flanders Classics, de organisator van de Ronde van Vlaanderen, bekijkt nog of het mogelijk is om de klassieker op een latere datum te rijden. Daarover is het naar eigen zeggen in overleg met de UCi en vertegenwoordigers van de teams en renners. Sporza 17/03/2020

 

 • “Als gevolg van de zeer ernstige situatie met betrekking tot de COVID-19 Coronavirus-uitbraak en de daarmee samenhangende maatregelen die op 15 maart door de International Cycling Union (UCI) zijn aangenomen, erkent Tour of the Alps, organiserend bedrijf GS Alto Garda, de onmogelijkheid voor de 44e editie van de Euroregionale etappekoers die zou plaatsvinden van 20 tot 24 april 2020.”, aldus de organisatie  Tour of the Alps 17/03/2020

 

 • Wielerorganisator ASO heeft als eerste een streep getrokken door de eendagswedstrijden die het dit voorjaar zou organiseren. Dat betekent dat Parijs-Roubaix, de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik worden uitgesteld.

  Terwijl de organisatoren van de Ronde van Vlaanderen nog een beetje een slag om de arm houden, hebben ze bij hun Franse evenknie wel al een knoop doorgehakt: Parijs-Roubaix, dat een week na de Ronde had moeten plaatsvinden, wordt uitgesteld.In Frankrijk worden na zaterdag voorlopig geen wielerwedstrijden meer georganiseerd. De Franse wielerbond FFC laat vrijdag weten dat na de slotrit van Parijs-Nice vanwege de uitbraak van het nieuwe coronavirus voorlopig alles wordt geannuleerd. Het besluit geldt voorlopig tot Parijs-Roubaix, de klassieker die zondag 12 april op het programma staat.  Sporza 17/03/2020

  ASO zou al volop bezig om andere data te zoeken voor deze wedstrijden.

   

 • De kans dat op woensdag 8 april de Scheldeprijs gereden wordt, lijkt momenteel erg klein. Organisator Jack Vissers zegt dat er nog geen beslissing genomen is, maar beseft dat koersen een onwaarschijnlijk scenario lijkt. Sporza, 14/03/2020

 

 • De organisatie van Parijs-Nice had vrijdag besloten om de laatste rit te schrappen vanwege de uitbraak van het coronavirus. Dat betekent dat de Franse rittenkoers zaterdag in plaats van zondag eindigt.  13/03/2020

 

 • Volledige Ronde van Italië wordt uitgesteld na annulatie Grande Partenza door Hongaarse regering, geen nieuwe startdatum voor 3 april. HLN, 13/03/2020

 

 • Volgens Tomas Van den Spiegel, organisator van Flanders Classics, moeten we er mee rekening houden, dat de Ronde van Vlaanderen niet zal doorgaan.  “We moeten realistisch zijn. Je kan niet maatregelen tot 3 april opleggen om dan op 5 april het grootste volksfeest van Vlaanderen te organiseren. We moeten ervan uitgaan dat de Ronde dit jaar niet zal doorgaan, maar we hebben er alle vertrouwen in dat er een nieuwe datum gevonden kan worden.” Wielerflits, 13/03/2020

 

 • De honderdste editie van de Ronde van Catalonië gaat dit jaar niet door vanwege de uitbraak van het coronavirus.  Wielerrflits, 12/03/2020

 

 • Alle Vlaamse wielerkoersen tot en met 3 april al geschrapt.   Het betekent dat grote wielerkoersen als E3 BinckBank Classic en Gent-Wevelgem niet doorgaan.

 

 • Na Strade Bianche zijn ook Tirreno-Adriatico en Milaan-San Remo afgelast. Organisator RCS Sport en de Italiaanse wielerfederatie zullen een verzoek indienen bij de internationale wielerunie UCI om nieuwe data te prikken voor de Italiaanse wedstrijden.  06/03/2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

corona

Corona-virus – Update

  In overleg met de Franse lokale overheden hebben Sportinez & Golazo sports beslist dat de 10de (verjaardag)editie van Climbing for Life Valloire-Galibier, gepland van 18 tot 20 juni 2020, verplaatst zal worden naar 17-19 juni 2021.  Ook in 2021 zal Climbing For Life – Galibier in het teken staan van diabetes.  1/04/2020   De […]

Onzichtbaar tracken van uw fiets

Er zijn verschillende soorten gps tracking volgsystemen op de markt die geïnstalleerd kunnen worden in of op een fiets om een verloren fiets terug te vinden. Schaf daarom een undercover track and trace systeem aan in de vorm van een lampje of staaf ingebouwd in het frame , het zadel of in het stuur. Doordat het […]

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 A.O.C.-wijnen: Chignin, Apremont, Jongieux en Mondeuse. De diversiteit en de kwaliteit van de wijnen zijn een afspiegeling van het unieke landschap in het hart van […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar de goedkopere.   Met welke derailleur rijd jij het liefst? 🙄 Posted by Shimano-Road on Montag, 5. März 2018   Shimano Dura Ace (Di2) Wie […]