Hoe Peter Sagan mijn geliefde verleidde – Bert Wagendorp

  • Wagendorps beste sportstukken
  • over het beklimmen van de Mont Ventoux,
  • over de fascinerende valsheid van de sport,
  • over de Rise & Fall van Lance Armstrong.

Nu verkrijbaar

Hoe Peter Sagan mijn geliefde verleiddeBert Wagendorp is meer geïnteresseerd in sportverhalen dan in sportuitslagen. Sport is een machine die eindeloos verhalen produceert over helden, liefde en boefjes.

Hoe Peter Sagan mijn geliefde verleidde bevat Wagendorps beste sportstukken: over het beklimmen van de Mont Ventoux, de fascinerende valsheid van de sport en over de Rise & Fall van Lance Armstrong. Over de man die de afscheidskoers van Francesco Moser won, over die ene zondagmiddag waarop Jan Janssen een legende werd en over Tony Rominger als kunstwerk.

Dat alles onder het motto: sport is een literair genre.

Bert Wagendorp (Groenlo, 1956) was sportverslaggever voor de Leeuwarder Courant en de Volkskrant. Voor die laatste krant versloeg hij zesmaal de Tour de France en was hij jarenlang sportcolumnist. Wagendorp is hoofdredacteur van het wielertijdschrift De Muur. Sinds 2006 is hij algemeen columnist van de Volkskrant. In 2017 maakte hij samen met JW Roy een rockopera over Lance Armstrong, waarmee ze de Nico Scheepmakerbeker wonnen. Van hem verschenen de bestsellers Ventoux, Masser Brock en Ferrara.

 

Nu verkrijgbaar bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]