Het geheim van de eenzame fietser – Giacomo Pellizzari

Het geheim van de eenzame fietserHet geheim van zestien wielrenlegendes ontrafeld.  Wat maakt fietsers tot kampioenen?

In Het geheim van de eenzame fietser ontleedt Pellizzari de psyche van zestien wielrenlegendes. Elke valpartij en bevlieging, elk ritueel en elk succes doet ertoe: op de meest inspannende momenten komt hun karakter het duidelijkst naar voren. Dan zien we wat Bernard Hinault zo taai maakte en waarom Miguel Indurain zo nederig was. Wat gulzigheid deed met Eddy Merckx. Waarom we Lance Armstrong een blaaskaak vinden en wat het geheim is van Tom Dumoulin.

Met een feilloze blik vertelt journalist en wielerfanaat Pellizzari hoe juist deze mannen de helden van de wielersport werden. Want fysieke kracht en doorzettingsvermogen zijn niet genoeg: hun persoonlijkheden blijven ons bij en verheffen ze tot legendarische iconen. Een fascinerend verslag over de top van de wielersport!

Wat drijft een wielrenner om urenlang te stampen, stoempen en af te zien op een fiets terwijl de kans op succes zo klein is? En waarom lukt het de één wel, en raakt de ander geen trap vooruit?  Dat moet iets mentaal zijn, of in elk geval iets met het karakter van doen te hebben. Pellizzari legde de zestien renners figuurlijk op de ligbank bij de psycholoog.

Wat voor persoonlijkheden zijn zij? Hij ontleedt dat door te kijken naar hun gewoontes en hun wijze van anticiperen of reageren op bijzondere momenten, zoals verlies, winst, uitdaging, gedrag van anderen of spanning. Hij beschrijft boeiend en intens en kruipt als het ware in de huid van zijn favoriet. Zo komt hij bij ieder van hen tot een dominante karaktereigenschap, zoals koppig, ondoorgrondelijk, vrijgevig, gulzig, onsympathiek of introvert. Dát is volgens hem mede de reden waarom zij ons als iconen bijblijven.

 

Verkrijgbaar bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]