Mark Cavendish sluit weer aan bij The Wolfpack

Een verrassing is het niet, want het zoemde al een tijdje geruchten over een mogelijke terugkeer.

Maar de beslissing viel pas nu.  Mark Cavendish keert terug naar de Deceuninck-Quick Step wielerploeg waar jij al actief was van 2013 tot 2015, goed voor 44 overwinningen. Patrick Lefevere sluit Cavendish opnieuw in het hart, en neemt hem op in zijn Wolfpack.

De 35-jarige Cavendish had nog weinig uitzicht op een mogelijk nieuw contract, nadat zijn huidige overeenkomst bij Bahrain-McLaren niet verlengd werd. De laatste 5 jaar haalde hij nooit nog het niveau van tijdens zijn periode bij Quickstep.

Als knecht zien we hem niet meteen fungeren, wel als ervaringsdeskundige voor de jonge sprinters in de ploeg.

Maar Cavendish hoeft zelfs niet te winnen om zijn kostprijs terug te verdienen.  Publicitair heeft hij een belangrijke waarde in het huidige wielrennen.  Niet alleen brengt  hij 1,3 miljoen volgers op twitter en 600.000 volgers op Instagram mee, hij is tevens erg geliefd bij het wielerminnend publiek.  Een strategische zet van Lefevere dus, financieel zal dit voor hem alvast geen zware dobber zijn.

Anyway, the Cav is back.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]