Alpen opnieuw scherprechter in de Tour ? Start week 3

Dé verrassing die we onthouden hebben uit week 2 van de Tour 2020 is dat de Grenadiers van Team Ineos én hun kopman Egan Bernal niet opgewassen zijn tegen het blok van Team Jumbo Visma.  Ons blijft vooral de sterke Van Aert bij die op zijn eentje de Colombianen, Quintana incluis, op minuten achterstand reed.

Knappe Sunweb ploeg ook gezien, met youngster Marc Hirschi hebben zij alvast een groot talent in huis.  Amper 22 jaar !

Blijven nog twee Slovenen over.  Zij gaan onder elkaar uitmaken wie de sterkste is.  Promoz Roglic is absoluut nog niet zegezeker en Tadej Pogacar, weliswaar met weinig steun van zijn ploeg, zou wel eens voor de verrassing kunnen gaan zorgen.  Er kan nog veel gebeuren in de Alpen, en de aankomst op de Col de la Loze is niet van de poes.

Start van week 3 dus.  Geen positieve testen, dus daar gaan we.  De Tour zal Parijs halen !

In etappe 16 blijven de renners in hetzelfde département voor een 100% Isère-etappe.  De renners starten in La Tour du Pin, in het hart van het historische Dauphiné voor een rit van 164 km.

De Col de Porte (2de Cat./7,4 km/6,8%) en de Côte de Revel (Cat.2/6km/8%), beide in het natuurpark van de Chartreuse zullen vooral de benen vermoeien, na toch al een zware en vooral snelle Tour.  Anders ligt het op de Montéé de Saint-Nizier du Moucherotte, gelegen in het Natuurpark van de Vercors.  Zoals de naam laat vermoeden, is dit een lange klim van dik 11 km aan 6,5%.  Na deze klim daalt men af tot aan de voet van de klim naar Villard-de-Lans.  Slechts 2,2 km lang, maar venijnig aan 7.9 %.

We kijken alvast ook uit naar de mooie beelden uit de lucht.  In deze prachtige streek zijn heel wat pareltjes te bezichtigen, zoals het kasteel van Vizille.  En ja, er zijn nog heel wat fietsroutes te ontdekken.  Isère heeft heel wat méér te bieden dan enkel en alleen Alpe d’Huez.

De etappe van morgen belooft dé grote uitdager te zijn.  De renners vertrekken in de hoofdstad van de Alpen, Grenoble.  170 km verder ligt de finish op de Col de la Loze.  Dit wordt de grote test voor de klassementsrijders.  Hier kan men heel snel minuten verliezen.  Blijven de twee Slovaken hier bij elkaar, dan zal de strijd beslist worden in de tijdrit van zaterdag.

Mooie en spannende Tour toch ?!

 

 

alpesishere

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]