Hennie Kuiper Kampioen Wilskracht – Joop Holthausen

Hennie Kuiper Kampioen WilskrachtLaatst was hij te gast bij Vive Le Vélo, om te praten over zijn winst in de Ronde van Vlaanderen. Maar wat heeft die man allemaal gewonnen.  Als hij startte was hij nooit de grote favoriet, maar men moest steeds met hem rekening houden. Puur op karakter en een brok emotie.

Hij was een aanvaller, die nooit opgaf. Met die instelling reed Kuiper een imposante erelijst bij elkaar, met onder meer Olympisch goud in 1972, de wereldtitel in 1975, twee keer de Tour-etappe naar l’Alpe d’Huez (in 1977 en 1978), de Ronde van Vlaanderen en de Ronde van Lombardije in 1981, de iconische zege in 1983 in Parijs-Roubaix en Milaan-Sanremo in 1985. Dit is het zelfbeeld van Kampioen Wilskracht.

‘Hennie Kuiper Kampioen Wilskracht’ is een lijvig salontafelboek over doorzetter Hennie Kuiper. Het boekt telt 432 bladzijden, die voor driekwart zijn gevuld met meer dan 400 foto’s. Dankzij de welwillende medewerking van Nederlandse topfotografen als Cor Vos, Tonny Strouken, Berry Stokvis en Hans Heus presenteert ‘Hennie Kuiper Kampioen Wilskracht’ een groot aantal schitterende en vaak niet eerder gepubliceerde foto’s uit de omvangrijke carrière van Hennie Kuiper.

Een echte aanrader !

Nu beschikbaar bij Bol.com en snel in huis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]