Parijs Roubaix – Raoul De Groote

Dokkerend over spekgladde kasseien richting Wallers of stof vretend op de Carrefour de l’Arbre, Paris-Roubaix kent vele gezichten, maar zelfs na meer dan 120 jaar spreekt l’Enfer du Nord nog steeds tot de verbeelding. In meer dan 100 stukjes – soms nostalgisch, soms episch – schetst Raoul De Groote de beleving op en langs de legendarische kasseistroken van wellicht de mooiste wielerklassieker ooit.

De Vlaamse wielerjournalist maakte een fraai groot formaat koffietafelboek over Parijs-Roubaix.  In honderd korte hoofdstukken gaat De Groote door de geschiedenis van de klassieker. De volgorde is niet chronologisch, wat het een heerlijk bladerboek maakt.

De verhalen van legendarische edities worden afgewisseld met een artikel over de speciale fietsen, het onderhoud van de kasseienstroken, de spoorweg- overgangen en de cafés langs de route. Deze originele invalshoeken geven het boek een meerwaarde. Dit alles ondersteund met prachtige foto’s in zwart-wit en kleur.

De Vlaamse auteur legt de nadruk op zijn landgenoten, zonder dat dit storend wordt.

Herbeleef het enthousiasme, de liefde voor de sport, de roes, de vermoeidheid en de teleurstelling van een wedstrijd die niemand onberoerd laat.

 

Verkrijgbaar bij Bol.com

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]