Bekendmaking Parcours Tour 2022 – 14 oktober

Op donderdag 14 oktober worden in Parijs in het Palais des Congrès de routes van de Tour de France en de Tour de France Femmes with Zwift bekend gemaakt.

Wat weten we al ?

  • De Tour van 2022 gaat op 1 juli van start in Denemarken. De karavaan zal 3 dagen in de hoofdstad Kopenhagen en omgeving vertoeven, met een vlakke tijdrit van 13 kilometer.
  • De Franse krant ‘La Voix du Nord’ meldt dat op 7 juli een etappe van start zal gaan in Binche, waarna het peloton weer richting Frankrijk trekt, met aankomst in Longwy.
  • Een passage in Noord-Frankrijk staat gemeld, met een mini-Roubaix.
  • In de eerste week zou het peloton een eerste aankomst bergop voorgeschoteld krijgen opnieuw op La Planche des Belles Filles.
  • De finish van de achtste rit ligt in Lausanne, een uitstap dus naar Zwitserland.
  • Net voor de tweede rustdag gaat het dan van Aigle, waar het hoofdkwartier van de UCI huist, terug naar Frankrijk, naar het skistation Châtel in de Haute-Savoie.
  • In etappe twaalf volgt een aankomst bergop op Alpe d’Huez, dit is geleden van 2018.

 

Uitkijken naar volgende vrijdag dus.   FietsenindeAlpen zal u alvast uitgebreid informeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]