Blender of mixer: wat zijn de verschillen?

Het verschil tussen een blender en een mixer is niet altijd even duidelijk.

Hun gemeenschappelijke kenmerken? Je kan met allebei ingrediënten mixen, hakken en mengelen.

Waarin zitten dan de verschillen ?

  • Design: mixers hebben een staaf waarmee je in potten, pannen of kommen ingrediënten mixt en een blender heeft een mengkom die op een basis staat.
  • Vermogen: een mixer heeft een vermogen tussen 100 en 300 Watt. Bij een blender is dit van 250 tot 1200 Watt. Naargelang het model en het vermogen, kan je met een blender ook hardere ingrediënten mixen, zoals ijsschilfers of bevroren fruit.
  • Accessoires: mixers worden vaak geleverd met verschillende opzetstukken zoals een klopper en een minihakmolen.

 

Voor het snel mixen van smoothies, coulis of sauzen volstaat een klassieke blender. De standaard blender is vooral geschikt voor zachte ingrediënten op kamertemperatuur.

En wat als je ijsblokjes wil fijnhakken voor je cocktails of andere frisdranken? Daarvoor heb je een krachtigere blender nodig of eentje met een ice crush-functie.

 

Ontdek hier alle geschikte modellen

Tip ! Maak vooral gebruik van de filter-functie om de voor u geschikte modellen terug te vinden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen

Onzichtbaar tracken van uw fiets

Er zijn verschillende soorten gps tracking volgsystemen op de markt die geïnstalleerd kunnen worden in of op een fiets om een verloren fiets terug te vinden. Schaf daarom een undercover track and trace systeem aan in de vorm van een lampje of staaf ingebouwd in het frame , het zadel of in het stuur. Doordat het […]

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 A.O.C.-wijnen: Chignin, Apremont, Jongieux en Mondeuse. De diversiteit en de kwaliteit van de wijnen zijn een afspiegeling van het unieke landschap in het hart van […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar de goedkopere.   Met welke derailleur rijd jij het liefst? 🙄 Posted by Shimano-Road on Montag, 5. März 2018   Shimano Dura Ace (Di2) Wie […]