Peloton in tranen – Gino Mäder overleeft zware val niet.

Na een geneutraliseerde etappe en met een serene memorial ride nam het peloton in Oberwil-Lieli afscheid van Gino Mäder, .

De jonge Zwitser, amper 26 jaar oud, liet uiteindelijk het leven nadat hij in de donderdagrit zwaar ten val was gekomen in de afdaling van de Albulapas richting aankomstplaats La Punt. De renner van Bahrain Victorious moest ter plekke worden gereanimeerd nadat hij in een ravijn stortte. Mäder kwam samen met de Amerikaan Magnus Sheffield (Ineos Grenadiers) ten val, maar de juiste omstandigheden van de val zijn nog onduidelijk, De renners zouden in de afdaling snlheden hebbengehaald van méér dan 90 km/uur.

Vanmiddag rond 11u30 overleed hij aan zijn verwondingen in het ziekenhuis

Het ganse peloton bleef achter in shock, zijn team werd ondergedompeld in ongeloof, net als de rest van de wielerwereld.

Als eerbetoon is het peloton in groep binnengekomen in de zesde etappe van de Ronde van Zwitserland.  De deelnemers aan de wielerkoers reden met de ploegbussen naar de laatste twintig kilometer van de etappe. Het peloton legde dat stuk van de etappe nog af als eerbetoon aan Mäder. De rit telt niet mee voor het klassement.  De renners van Mäders ploeg Bahrain Victorious kwamen als eersten over de finish in Oberwil-Lieli.

Volgens de organisatie was het de wens van de familie van Mäder dat de renners een deel van de rit op deze manier als eerbetoon zouden fietsen.

Over de voortgang van de Ronde van Zwitserland wordt vanavond beslist in overleg met de organisatoren, de renners en de familie van Mäder.

 

 

 

“Gino, bedankt voor het licht, de vreugde en de lach die je ons allemaal hebt gebracht, we zullen je missen als rijder en als persoon. Vandaag en elke dag rijden we voor jou, Gino”.  Team Bahrain Victorius

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]