Bruine koersbroeken verdwijnen bij AG2R – Nieuwe sponsor Decathlon

Het nieuwe partnership tussen Decathlon en AG2R La Mondiale brengt opwindende veranderingen voor het professionele wielerteam met zich mee. Vanaf 2024 zal het team niet langer bekend staan als AG2R Citroën, maar als Decathlon AG2R La Mondiale. Deze verschuiving omvat niet alleen een nieuwe naam, maar ook een nieuwe fietsleverancier, waarbij Van Rysel de plaats van BMC inneemt. Deze veranderingen werden vandaag in Lille officieel bevestigd.

Decathlon, de internationale sportwinkelketen die haar oorsprong vond in 1976, versterkt nu haar positie in de wielersport door vijf jaar lang als sponsor aan het WorldTeam verbonden te blijven. Daarnaast zal Van Rysel, als onderdeel van Decathlon, niet alleen fietsen leveren maar ook helmen en brillen aan het team.

“Dit is een historisch moment voor DECATHLON”, aldus Barbara MARTIN COPPOLA, directrice générale de DECATHLON. “Sinds onze oprichting in 1976 heeft de fiets altijd een centrale rol gespeeld in onze ontwikkeling en groei. Over de hele wereld leren miljoenen kinderen fietsen met DECATHLON, en miljoenen volwassenen gebruiken ze dagelijks. Vandaag voelen we een immense trots om onze naam te verbinden aan een World Tour-team en om te zien dat ze onze producten gebruiken.” “Deze samenwerking illustreert perfect onze missie: het stimuleren van beweging voor zoveel mogelijk mensen, jong en oud, beginners en experts.”, voegt Barbara Martin Coppola tot slot nog toe.

Belangrijk nieuws is de toevoeging van nieuwe renners aan het team. Naast bekende namen als Oliver Naesen, komen maar liefst drie Belgen het team versterken: Dries De Bondt (voormalig renner bij Alpecin-Deceuninck), Sander De Pestel (afkomstig van Flanders-Baloise), en nieuwkomer Gianluca Pollefliet van Lotto-Dstny U23. Daarnaast zijn er ook drie opmerkelijke aanwinsten : Victor Lafay (ex Cofidis), Bruno Armirail (ex  Groupama-FDJ), en sprinter Sam Bennett (ex Bora-Hansgrohe).

Bij deze wijziging hoort natuurlijk ook een nieuwe uitrusting, waarbij het kenmerkende bruin-wit plaatsmaakt voor een nieuw wit-blauw design vanaf 2024.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]