Velofollies 2024, je was weer top !

Ondanks de uitdagingen waarmee de fietsindustrie kampt, suggereert het de opkomst op Velofollies  met bijna 40.000 bezoekers dat de sombere stemming misschien ongegrond is. Hoewel het recordjaar van 2019 net niet werd overtroffen, overheerste op de beursvloer een optimistische sfeer. De overvloedige voorraad in de magazijnen is niet te wijten aan een afname van fietsliefhebbers, maar lijkt eerder terug te keren naar het niveau van vóór de piek van de coronapandemie.

Velofollies 2024 werd uiteraard gekenmerkt door een overvloed aan gravelbikes. De beurs trok 39.316 bezoekers, waardoor het nog steeds de grootste fietsbeurs in de Benelux is.

De fietsindustrie heeft echter te maken met uitdagingen als gevolg van de coronacrisis. Fabrieken sloten tijdens de crisis, terwijl de vraag naar fietsen juist steeg. Vertragingen in de productie en tekorten aan grondstoffen resulteerden in overvolle magazijnen en financiële moeilijkheden voor bedrijven.

Hoewel de fietsmarkt is veranderd door de pandemie, blijft de kerngroep van fervente fietsliefhebbers stabiel. Velofollies 2024 toonde een overgang naar gravelbikes en elektrische stadsfietsen, met opvallende afwezigheden van racefietsen en mountainbikes. Ondanks de uitdagingen in de branche bleef de beurs een trekpleister voor liefhebbers van hoogwaardige fietsen. Velofollies 2025 staat gepland voor 17-19 januari en blijft een aantrekkelijke bestemming voor fietsliefhebbers, zelfs zonder de BikeMotion in Nederland.

Fietsen in de Alpen, dat voor het tweede jaar op rij het SpaceRail fietsophangsysteem mocht voorstellen, wil vooral de bezoekers, en vooral de fietsshops en fietsreparateurs, bedanken voor hun interesse, de vele vragen en het enthousiasme waarmee we hen zagen kijken naar onze rumtebesparende oplossing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]