Lage Rugpijn Herstel Methode – Bastin Hofman

  • Ontdek wat lage rugpijn precies is en vooral niet
  • Lees welke factoren kunnen zorgen voor jouw rugpijn
  • Hoe je het beste om kan gaan met de pijn
  • Minimaliseer de kans op herhaling van lage rugpijn
  • Welke oefeningen voor jouw het meest geschikt zijn
  • Voorkom chronische lage rugpijn
  • Wat je vooral NIET moet doen bij rugpijn
  • De meeste gemaakte fouten bij lage rugpijn
  • Geen onzinnige informatie maar wetenschappelijk
  • Praktisch toepasbaar met bijgeleverde Checklist

Ook jij kan van jouw lage rugpijn afkomen, in 5 simpele stappen

FietsenindeAlpen_Lage-Rugpijn-Fysio-Check-294x350_2De Lage Rugpijn Herstel Methode (E-Book) brengt je stap voor stap naar een pijnvrije rug. In een duidelijk stappenplan ontdekken mensen hoe ze de baas kunnen worden over hun lage rugpijn. Zodat ze niet alleen herstellend werken, maar ook de terugkeer van rugpijn – naast het werken aan uw positie op de fiets – kunnen voorkomen.

FietsenindeAlpen_Lage-Rugpijn-Fysio-Check-294x350Uit cijfers blijkt dat bijna iedereen (60-90%) wel eens last blijkt te hebben van rugpijn. Jij ook?! Veel mensen herstellen echter niet goed (65%) of zoals het kan. Mensen ontdekken eigenlijk wat de mensen doen die geen lage rugpijn hebben of die er wel goed van herstellen!

Een veel voorkomende oorzaak van onderrugpijn op de racefiets zijn te korte hamstrings, bilspieren en quadriceps. Vooral de hamstrings zijn erg belangrijk om flexibel te maken of houden door rek- en stretchoefeningen.

Wanneer je met te korte hamstrings een racefietshouding aanneemt, is er een aanzienlijke kans dat je bekken naar achteren gekanteld wordt. Hierdoor kom je met een kromme rug op de fiets te zitten waardoor je pijnklachten kan ervaren.
Ook korte bilspieren en quadriceps zorgen voor een verhoogde beweging in de onderrug tijdens het fietsen. Dit draagt niet bij aan een comfortabele fietshouding en kan zorgen voor pijn in de lage rug.

Wanneer je van deze lage rugpijn niet vanaf geraakt, helpt de Lage Rugpijn Fysio.nl, online tool van fysiotherapeut Bastin Hofman,  je om van jouw lage rugpijn af te komen. Wetenschappelijk onderbouwde blogs, video’s en programma’s met maar één doel; Jouw voor altijd rugpijn vrij te krijgen. Heb jij last van lage rugpijn? Heb je al meerdere dingen geprobeerd of wil je er gewoon snel van af. Dan helpt Lage Rugpijn Fysio.nl jou, zoals honderden andere mensen voor je, graag van je lage rugpijn af.

Bastin Hofman is ingeschreven in het Centraal Kwaliteitsregister Fysiotherapie (CKR) als Fysiotherapeut, Manueel Therapeut en is hij opgenomen in het BIG Register van het Ministerie van Gezondheid, Welzijn en Sport. Daarnaast is hij lid van de beroepsbond fysiotherapie (KNGF) waarvoor hij voldoet aan de gestelde kwaliteitseisen.

Bestel nu het boek van Bastin Hofman ! Hij heeft daarvoor 5 simpele stappen uitgeschreven die zorgen voor een effectief herstel. Ontdek onder andere welke factoren kunnen zorgen voor chronische lage rugpijn. En wat je vooral NIET moet doen bij jouw rugpijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]