MENUMENU

Pijn aan de polsen, hoe voorkomen ?

Heb je veel last van polspijn, is je positie op je fiets het eerste dat je dient na te kijken.

  • Een te hoog zadel brengt het gewicht voorwaarts
  • Een te laag stuur zorgt dan voor de veel gewicht op de polsen.
  • Een iets te grote fiets zorgt er dan weer voor dat je iets te uitgestrekt op je fiets zit, wat dan ook weer de polsen belast.

 

Heb je echter je fietspositie perfect laten uitmeten, dan zit de oorzaak echter waarschijnlijk bij de fietser en niet bij de fiets.  Willekeurig aan je zadel of je stuur gaan knutselen, kan al gauw andere kwaaltjes veroorzaken.

 

  • Beweeg je handen tijdens het fietsen en wissel ze vaak van positie; vóór het fietsen je polsen stretchen kan ook pijn vermijden.

 

  • Laat het gewicht van je bovenlichaam niet op je handen rusten;Je kan teveel druk op de polsen ontwikkelen door dat je te ver voorover zit. Dit kan dan te maken hebben met de hoogte tussen stuur en zadel.

 

  • Draag fietshandschoentjes. Ze zorgen voor grip en verdelen de druk beter over je hand;  Teveel vulling in de handschoentjes kunnen de pijn echter nog erger maken door het verhogen van de druk in het midden van je handpalm. Fietshandschoenen zijn verkrijgbaar in modellen met of zonder vingers.

 

Een handschoen zorgt ervoor dat je goede grip hebt op je stuur en dempt de schokken. Daarnaast kan een goed paar handschoenen helpen om klachten te voorkomen zoals slapende of pijnlijk handen.

Stuurlint met goede gel-schokdemping kan bijkomende bescherming bieden tegen schokken en tegen handpijn.

 

  • Probeer het stuur eens wat losser vast te houden.  Leg je handen ontspannen in de beugels of om je stuur. Spanning in de handen en vingers zorgt ook voor verkramping van de onderarmen.De meeste beginners knijpen te verkrampt in het stuur.  Je fiets stuitert echt niet uit je handen.

Voor mountainbiker is het belangrijk de ellebogen licht gebogen te houden om schokken te absorberen.

  • Schaf een triatlonstuur aan. Je ligt met je onderarmen op het stuur waardoor de druk van de handen wordt weggenomen;

Het voordeel van een triatlonstuur is dat dit een aerodynamische houding (weinig luchtweerstand) combineert met een comfortabele houding, vooral voor je rug.  Een nadeel is dat je niet zo snel naar je remmen kunt grijpen.

  • Hou je schouders laag en ontspannen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Cadeaubons, een stressloze oplossing

Niet vanzelfsprekend, een kerst- of eindejaarscadeau kopen voor één van uw favoriete wielerfanaten. Wie een stukje fietsplezier of fietscomfort cadeau wil doen, kan bij verschillende sites terecht. Je kiest het bedrag dat je cadeau wilt geven, en vervolgens maak je een keuze voor één van de sites.

Onzichtbaar tracken van uw fiets

Er zijn verschillende soorten gps tracking volgsystemen op de markt die geïnstalleerd kunnen worden in of op een fiets om een verloren fiets terug te vinden. Schaf daarom een undercover track and trace systeem aan in de vorm van een lampje of staaf ingebouwd in het frame , het zadel of in het stuur. Doordat het […]

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 A.O.C.-wijnen: Chignin, Apremont, Jongieux en Mondeuse. De diversiteit en de kwaliteit van de wijnen zijn een afspiegeling van het unieke landschap in het hart van […]

Welk verzet kiezen ?

Samen met de makkers op fietsvakantie, een reeks cols beklimmen en ‘s avonds stoere verhalen vertellen over hoge pieken en diepe dalen: heerlijk is dat. zelf ben je mentaal en fysiek helemaal klaar voor zo’n avontuur in de bergen. Maar wat moet er aan de fiets gebeuren? En vooral: met welke versnellingen ga je de […]