Le Grand Départ in Brussel in 2019

Brussel heeft er 5 miljoen Euro voor over om in 2019 de Tourstart naar de hoofdstad te halen.  Het werd gisteren groots aangekondigd op een persconferentie.

Het zal in 2019 50 jaar geleden zijn dat Eddy Merckx zijn eerste tour won.  Een mooi eerbetoon voor een wielerheld die in het totaal 5 keer de Tour zou winnen.

Het is, na 1958, de tweede keer dat Brussel de Grand Départ mag organiseren.  Een mooie publiciteit ook om de stad in een positief daglicht te steken met een groot evenement.

Brussel mag een openingsetappe en een tijdrit organiseren. Zowel de start- als aankomstplaats van die rit zal in Brussel gelegen zijn. De tijdrit zou in Sint-Pieters-Woluwe verreden worden, de geboorteplaats van Merckx. Zijn ouders hadden er een kruidenierszaak.

 

 

 

​​

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]