La Course in een nieuw kleedje

De ASO heeft La Course by Le Tour de France dit jaar uitgebreid. Hier kunnen we maar alleen blij mee zijn.  Het damespeloton krijgt steeds méér de aandacht die het verdient.

24 juli 2016: Het dames peloton op de Champs Elysees tijdens de 2de editie van La Course by Le Tour de France 2016.

Tot vorig jaar werden de eerste edities van La Course nog verreden op de Champs-Elysées op de laatste dag van de Tour.  Het ganse dames circuit verplaatst zich nu voor een tweedaagse naar de Alpen en naar Marseille. ASO kadert dit nieuwe initiatief in zijn plan om het wielrennen te innoveren en te promoten..

Op donderdag 20 juli staat een klimetappe gepland naar de top van de Col d’Izoard, waarna de 20 beste rensters van die uitslag op zaterdag 22 juli in Marseille een achtervolgingskoers (22,5 km) rijden. De vrouwen werken deze achtervolgingswedstrijd af vlak voor de mannen, die op diezelfde dag in de Tour de France een individuele tijdrit rijden.

De uitslag tijdens de klimetappe bepaalt de startvolgorde in de achtervolging.  De winnares op de Izoard vertrekt als eerste, waarna de eerste negentien rensters achter haar vertrekken op de absolute achterstand die zij daar opgelopen hebben. Achter elkaar aan te rijden en groepjes vormen, is toegelaten. De winnares van de achtervolging, die op normale wegfietsen wordt gereden, is tevens de eindwinnares.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]