Route du Soleil

De Route du Soleil, een tolweg, is waarschijnlijk wel de bekendste route als je met de auto door Frankrijk naar Zuiden en Zuid-Oosten van Frankrijk of naar Spanje rijdt.

Als je Frankrijk binnenkomt via België of Luxemburg en je rijdt richting Parijs zul je op een gegeven moment automatisch terechtkomen op deze route als je kiest voor de snelste weg naar Zuid-Frankrijk of Spanje. De Route du Soleil loopt namelijk van Parijs naar Marseille en is één van de drukst bereden routes in Europa.

Veel weggebruikers komen net onder Dijon, bij Beaune, op de autoroute du Soleil. De A31 uit Metz en Nancy komt hier samen met de A6, die in Parijs begint. U kunt natuurlijk ook in Parijs beginnen. Vanuit België/Nederland kunt u via Gent en Lille over de E17/A1 naar Parijs rijden, of via Brussel en Valenciennes over de E19/A2.

In de drukke periodes tijdens de spits en rond de schoolvakanties en zwarte zaterdagen kunt u kiezen Parijs te vermijden als u niet teveel oponthoud wilt hebben.

Na Beaune rijdt u door de regio’s Bourgogne en Rhône-Alpes, langs Mâcon en Lyon, verder door naar de Provence. Dit gedeelte van de route is de A7 en brengt u langs de Ardèche, Drôme en Gard: drie departementen die hun naam aan de rivieren die erdoorheen stromen hebben te danken.

Houd er wel rekening mee dat je op de Route du Soleil tol dient te betalen. De zogenoemde Péage kan behoorlijk oplopen als je de gehele route op de snelweg blijft rijden. De kosten hiervoor zijn afhankelijk van het type auto en het totaal aantal kilometers die rijdt op de tolweg.  Als je de Route du Soleil van begin tot eind wilt afrijden kan dit oplopen tot ruim 80 euro.

Door de Route Nationale te nemen en dus de snelwegen in Frankrijk te vermijden, geniet je reeds van de eerste moment van een schitterend Frankrijk.  De Route Nationale (vroeger ook wel Routes Royales genoemd) is tolvrij en op deze weg is vaak een afwisseling te vinden tussen een klein stukje snelweg en de typisch Franse dorpjes waar je doorheen wordt geleidt

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]