Luchthavens in de Alpen

Enkele luchthavens met toegang tot de Alpen.

Innsbruck (AT) 
De luchthaven van Innsbruck is het meest wintersportvriendelijke vliegveld van de Centrale Alpen. Het ligt namelijk niet alleen nabij talloze gletsjerskigebieden als Sölden, Pitztal, Kaunertal, Hintertux en de Zugspitz Arena, De luchthaven van Innsbruck is de grootste in het westen van Oostenrijk (Tirol).   Het geliefde Zillertal ook binnen het uur bereikbaar.

Salzburg (AT)
De op twee na grootste luchthaven van Oostenrijk, vernoemd naar de bekende componist Wolfgang Amadeus Mozart,  is de ideale uitvalsbasis voor skitripjes richting Ski amadé of de Kitzbüheler Alpen of voor het mountainbikeparadijs van Tirol en Zillertal.

Chambéry (FR)
L’aéroport Chambéry Savoie is niet groot, maar wel lekker goedkoop om op te vliegen. Het vliegveld van Chambéryis een perfecte luchthaven voor iedereen die in de beroemde Tarantaise of Maurienne valleien wil wintersporten of fietsen. Het vliegveld is zeer klein, wat betekent dat je in no-time buiten staat met al je spullen. Pendelbussen verzorgen een goede verbinding met zo goed als alle grote stations van deze dalen.

Grenoble (FR)
Het vliegveld van Grenoble wordt ook wel Isère of St. Geoirs airport genoemd. Voor wintersporters is Grenoble een geliefde startplaats. In de omgeving van Grenoble liggen drie grote skigebieden: de Isère, de Savoie en de Haute- Savoie. De fietsers worden dan weer aangetrokken door Le Bourg d’Oisans en Alpe d’Huez . Het vliegveld verwerkt jaarlijks zo’n half miljoen passagiers.

Klagenfurt (AT)
Misschien een vreemde eend in de bijt door zijn ligging. De luchthaven Klagenfurt, ook wel Alpe-Adria Airport genoemd, is een internationale luchthaven in Kärnten, Oostenrijk. Ze ligt zo’n drie kilometer ten noorden van het stadscentrum van Klagenfurt. Ze is de kleinste van de zes Oostenrijkse luchthavens.

Genève (CH)
De luchthaven van Genève of Cointrin International Airport ligt zo’n 5 kilometer van het stadscentrum van Genève en is bereikbaar over snelwegen, met de bus en via de spoorwegen (SBB-CFF-FFS). Het noordelijke gedeelte van de luchthaven loopt langs de Zwitsers-Franse grens. Passagiers die naar Frankrijk reizen kunnen de Franse uitgang nemen, passagiers voor Zwitserland verlaten het vliegveld via de Zwitserse uitgang.

Zürich (CH) 
De sfeervolle studentenstad Zürich heeft een schitterend internationaal vliegveld, inclusief ondergronds treinstation en winkelpromenade. Niet voor niets is dit het grootste vliegveld van Zwitserland.

Milaan (IT) 
De drie luchthavens rond Milaan die worden gebruikt voor commerciële luchtvaart van groot naar kleiner op een rijtje:

  • Milaan Malpensa Airport (MXP)ligt 40 kilometer ten noordwesten van het centrum van Milaan.
  • Milaan Linate Airport ligt 8 kilometer ten zuidoosten van het centrum van Milaan. Tussen Linate en Malpensa rijden shuttle-bussen.
  • Milaan Bergamo Airport (BGY). ligt 45 kilometer ten noordoosten van het centrum van Milaan en is luchthaven van Ryanair.

 

Turijn (IT) 
Het vliegveld van Turijn wordt ook wel Caselle Airport genoemd, naar de plaats waar het vliegveld ligt in het noordwesten van Italië in de regio Piemonte. De officiële naam is Aeroporto Sandro Pertini naar een populaire Italiaanse president. De luchthaven heeft één terminal en verwerkt jaarlijks zo’n 3,5 miljoen passagiers.

Munchen (DE) 
München Airport (airport code: MUC) is een vliegveld bij de zuid-Duitse stad München. Een alternatieve naam voor het vliegveld is Flughafen is Flughafen München Franz Josef Strauß, internationaal gezien staat de luchthaven bekend als Munich Airport. Het vliegveld ligt 28,5 kilometer ten noordoosten van het centrum van de hoofdstad van Beieren,

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]