De stille kracht van chocolademelk

Magere chocolademelk is uitermate geschikt om na een training of een inspanning te drinken. Het drinken van chocolademelk stimuleert het spierherstel, het bevat zowel eiwitten als suikers (koolhydraten), die het lichaam nodig heeft na het sporten, en dan nog eens in de juiste verhouding.

Het eerste uur na een inspanning heeft het drinken van chocolademelk het meeste effect, de spieren staan dan nog het beste open en snakken naar vocht, waardoor het aanvullen van de glycoceenvoorraad gemakkelijker en sneller verloopt.

Onderzoeken aan de Cornell University en de University of Connecticut’s Department of Nutrionional Sciences bevestigen deze beweringen.  Bovendien nemen vermoeide spieren, volgens de onderzoekers, koolhydraten en eiwitten uit chocolademelk beter op dan de koolhydraten uit sportdranken.

Kies wel niet voor de light-variant, hierin worden zoetstoffen verwerkt en geen suikers.  Suikers (Koolhydraten) heb je na het sporten juist nodig !

De vochtbalans wordt effectief hersteld door het drinken van magere chocolademelk kort na de inspanning, het scoort hierbij minstens zo goed als een sportdrank.  Dat heft dan weer te maken met de vele mineralen, zoals kalium en natrium, die melk bevat.

Bron : Cornell University , University of Connecticut

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen

Onzichtbaar tracken van uw fiets

Er zijn verschillende soorten gps tracking volgsystemen op de markt die geïnstalleerd kunnen worden in of op een fiets om een verloren fiets terug te vinden. Schaf daarom een undercover track and trace systeem aan in de vorm van een lampje of staaf ingebouwd in het frame , het zadel of in het stuur. Doordat het […]

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 A.O.C.-wijnen: Chignin, Apremont, Jongieux en Mondeuse. De diversiteit en de kwaliteit van de wijnen zijn een afspiegeling van het unieke landschap in het hart van […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar de goedkopere.   Met welke derailleur rijd jij het liefst? 🙄 Posted by Shimano-Road on Montag, 5. März 2018   Shimano Dura Ace (Di2) Wie […]