Mountain Higher – Daniel Friebe

Mountain HighNa hun succesvolle eerdere boek Mountain High beschrijven Daniel Friebe en Pete Goding in Mountain Higher vijftig grotendeels onbekende, maar adembenemende bergwegen en bergpassen.

De vijftig beschreven klimlocaties variëren van de adembenemende hoogte van de Ötztaler Gletscherstraße in Oostenrijk en de Tsjechische bergen, waar heksen zich verzamelden voor hun sabbat, tot de ‘geheime kant’ van de legendarische Alpe d’Huez. De routes voeren door prachtige landschappen, grotendeels nog onbekend doordat ze buiten de gebaande paden liggen. De tekst van Daniel Friebe is onder meer gebaseerd op zijn interviews met legendarische renners, onder wie Fabian Cancellara, Gilberto Simoni en Carlos Sastre. Zowel de geschiedenis als de mystiek van het klimmen komt aan bod, evenals veel gevierde renners, vaak de pioniers en klimmers die deze uitdagende hoogten als eersten bedwongen. Enkele beschreven beklimmingen zijn te zwaar om ook maar de geringste kans te maken om opgenomen te worden in een profkoers. Daarom zijn ze des te uitdagender voor renners voor wie deze beperking niet geldt. Sommige zijn wereldberoemd, andere zijn zelfs onbekend bij degenen die in de schaduw ervan wonen. Alle vijftig ritten zijn echter zonder uitzondering uiterst boeiend en gedenkwaardig.

Net als Mountain High is dit boek rijk aan technische details (kaarten, profielen, lengte en hoogte). In combinatie met de levendige beschrijvingen en de indrukwekkende foto’s van Pete Goding is ook Mountain Higher een onmisbaar naslagwerk geworden voor iedere wielrenner die van de bergen houdt en hun verborgen schatten graag met eigen ogen wil aanschouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]