Les Cols du Beaufortain

Beaufort ligt als een spin in een web van steile cols en rustige routes

Arêches-Beaufort, fiets- en mountainbike paradijs

Arêches-Beaufort ligt in het hart van de Savoie, op 25 km ten oosten van Albertville, op een hoogte van 750 meter. Prachtige bossen en talloze bergmeren, maken van Arêches-Beaufort een fantastische vakantiebestemming.  Vanop de cols is het uitzicht op het Mont Blanc massief indrukwekkend.

Arêches-Beaufort is echt een paradijs voor mountainbikers. Er zijn ruim 20 mountainbikeroutes, variërend van 3 km tot 27 km lang en goed voor 225 km bewegwijzerde pistes.. De routes lopen door groene weilanden, glooiende hellingen en steile afdalingen.  Al deze routes zijn zeer goed gemarkeerd.

De wielertoeristen kunnen een week lang elke dag een andere route kiezen; vlak of steil of een combinatie van beide.  Beaufort kan niet idealer gelegen zijn ten opzichten van een aantal steile cols en licht glooiende en rustige routes, een ideale mix.

De bekendste col van de cols du Beaufortain is de Cormet de Roselend (een Tour-klassieker, 1.968 m).  Daarnaast zijn de Col de Joly, Col du Pré en de Col de Bisanne de voornaamste kuitenbijters.

Voor wandelaars is er 700 km aan gemarkeerde wandelpaden.  Naast wandelen of fietsen kan je in Arêches-Beaufort ook goed vissen in de vele beken en bergmeren, kanoën en zwemmen in het zwembad.

De restaurants in het dorp serveren streekgerechten..  Arêches-Beaufort is ook bekend van de Beaufortkaas, die je terugvind in de tartiflette, kaasfondue, quiche en salades.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen

Onzichtbaar tracken van uw fiets

Er zijn verschillende soorten gps tracking volgsystemen op de markt die geïnstalleerd kunnen worden in of op een fiets om een verloren fiets terug te vinden. Schaf daarom een undercover track and trace systeem aan in de vorm van een lampje of staaf ingebouwd in het frame , het zadel of in het stuur. Doordat het […]

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 A.O.C.-wijnen: Chignin, Apremont, Jongieux en Mondeuse. De diversiteit en de kwaliteit van de wijnen zijn een afspiegeling van het unieke landschap in het hart van […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar de goedkopere.   Met welke derailleur rijd jij het liefst? 🙄 Posted by Shimano-Road on Montag, 5. März 2018   Shimano Dura Ace (Di2) Wie […]