Oostenrijk en Zwitserland, wegenvignet !

Als u met de auto naar Zwitserland of Oostenrijk gaat, bent u verplicht een vignet voor uw auto te kopen.  Het vignet dient vooral goed zichtbaar te worden aangebracht of gekleefd op de binnenzijde van de voorruit

Boetes zijn vrij hoog.

Oostenrijk

Voor het rijden op de A-snelwegen en de verschillende autowegen (S-wegen, S1 & B302) dien je in het bezit te zijn van een geldig Autobahn-vignet.  U kan deze reeds vooraf aanschaffen online of in de winkels  bij de VAB, de ANWB-kantoren of aan de Oostenrijkse grens.  Eveneens kun je in Oostenrijk bij sigarenwinkels, tankstations en bij de automobielclubs ÖAMTC en ARBÖ terecht. Tevens zijn bij een aantal benzinestations langs de Duitse Autobahn richting Oostenrijk vignetten te koop.

U kan ze kopen voor 10 dagen, 2 maanden of een jaar.

Zwitserland

Elk voertuig dat van de Zwitserse autosnelwegen gebruik wenst te maken, moet over een geldig wegenvignet beschikken.  De Grand Saint Bernhard is niet in het vignet inbegrepen.

Het Zwitsers vignet is 1 jaar geldig (in realiteit 14 maanden: van 1 december van het voorgaande jaar tot 31 januari van het daaropvolgende jaar). Ze is verplicht voor elk voertuig.  U dient haar achter uw voorruit aan te brengen, aan de linkerkant of achter de achteruitkijkspiegel.
Indien u een aanhangwagen of caravan/mobilhome heeft, dient u hiervoor een extra vignet te voorzien.

U kan een Zwitsers wegenvignet aanschaffen online of in de winkels van VAB, Auto5 en de ANWB, meestal mits een kleine toeslag.  In Zwitserland zelf kan je het vignet aanschaffen in douanekantoren, bij de post en in tankstations.

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen

Onzichtbaar tracken van uw fiets

Er zijn verschillende soorten gps tracking volgsystemen op de markt die geïnstalleerd kunnen worden in of op een fiets om een verloren fiets terug te vinden. Schaf daarom een undercover track and trace systeem aan in de vorm van een lampje of staaf ingebouwd in het frame , het zadel of in het stuur. Doordat het […]

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 A.O.C.-wijnen: Chignin, Apremont, Jongieux en Mondeuse. De diversiteit en de kwaliteit van de wijnen zijn een afspiegeling van het unieke landschap in het hart van […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar de goedkopere.   Met welke derailleur rijd jij het liefst? 🙄 Posted by Shimano-Road on Montag, 5. März 2018   Shimano Dura Ace (Di2) Wie […]