Fietsen rond het Lac du Paladru

Een nieuwe toeristische (fiets)tip vanuit de Isère.

Het Lac de Paladru, op slechts 44 km van Grenoble, is op vier na het grootste natuurmeer van Frankrijk en staat bekend als een van de meest geliefde vakantiebestemmingen in dit gebied. Het meer staat ook wel bekend onder haar bijnaam ‘Lac Bleu’, vanwege haar prachtige blauwe kleur.  . De omgeving van het Lac de Paladru is gekend als een aangename vakantiebestemming voor een veelzijdige vakantie met het hele gezin!

Rondom het meer zijn verschillende sporen gevonden die er op duiden dat dit gebied al vroeg in de geschiedenis bewoond is geweest. Zo zijn er bij het plaatsje Charavines, dat aan de oever van het meer gelegen is, verschillende opgravingen gedaan en zijn er overblijfselen uit het neolithicum en de middeleeuwen blootgelegd. In een leuk museum zijn de archeologische vondsten van deze periode te bezichtigen. Tijdens de middeleeuwen lag het meer in een streek die regelmatig van eigenaar wisselde. Zo lag het meer in het grensgebied tussen de graafschappen Savoye en Dauphiné, wat regelmatig voor spanningen zorgde. Het is dan ook niet voor niets dat er in de omgeving van het meer verschillende kastelen te vinden zijn. Aan het einde van de negentiende eeuw groeide het Lac de Paladru uit tot een van de meest geliefde vakantiebestemmingen in het departement Isère.

Vandaag de dag is dit mooie meer een geliefde vakantiebestemming voor watersporters en natuurliefhebbers. Zo kan er heerlijk gezwommen worden. Ook zijn er op verschillende locaties bij het meer waterfietsen en zeilbootjes te huur. Tijdens de warme zomerdagen is een dagje op het meer een geweldige tijdsbesteding voor het hele gezin. In de omgeving van dit meer is nog veel meer te zien en te beleven.  Ook een uitstapje naar het kasteel Château de Virieu is een aanrader.. De omgeving van het Lac de Paladru is met andere woorden een ideale vakantiebestemming voor een veelzijdige vakantie met het hele gezin!

Neem de ‘Voie Verte’ langs de oevers van het meer en ontdek met de fiets prachtig bewaard gebleven natuurgebieden. Over een afstand van 7 km, van strand tot strand, verbindt het de dorpen Paladru met Charavines. Ga vanuit Charavines richting het recreatieecentrum, vervolgens rechtdoor langs de oevers van het meer van Paladru. In Montferrat, net na het moeras van Véronnière, rechtsaf richting Saint-Pierre de Paladru. Vervolgens linksaf richting Valencogne, en rechtdoor over de D17 tot Le Pin. De D17 aanhouden; vervolgens linksaf, weer terug naar het vertrekpunt.

Tijdens deze fietstocht kunt u genieten van de prachtige panorama’s over het blauw kleurige water van het meer, en kennismaken met een rijke onroerend erfgoed. De regio leent zich tot prachtige fietstochten,.

Proef onderweg eens een “La Frivole”, een biertje, vervaardigd in een micro-brouwerij in Le Pin. Het assortiment bestaat uit een blonde, ginger ale, bruine, en natuurlijk de speciale groene met Chartreuse likeur.

 

 

alpesishere

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]