Bidon – Peter Ouwerkerk

Ouwerkerks jarenlange ervaring als sportjournalist levert de prachtigste persoonlijke verhalen over de Tour op. In Bidon staat het verhaal van Lars Boom centraal.

Aan de hand van dit verhaal neemt Ouwerkerk de lezer mee naar zijn wereld van herinneringen, zijn nieuwsgierigheid, zijn verrukking, passie en fascinatie. Hij doet dat in een tempo als dat van het peloton: dan weer snel, dan weer langzaam, maar altijd met een hoog moyenne. Demarreren, counteren, vluchten; vallen, opstaan, opgeven.

Eén van de opmerkelijke verhalen uit de wonderlijke wereld van de Tour de France. De bovenkamer van Peter Ouwerkerk en zijn tourboek Bidon zitten er vol mee.

Met de start in Ieper en de etappe over de kasseien als rode draad, lezen de prachtige verhalen en herinneringen vlot.
Aan het eind van het boek wint Lars Boom als eerste Nederlander sinds Pieter Weening een Touretappe. Ouwerkerk beschrijft de finale en laat je de spanning en heroïek van deze prachtige overwinning opnieuw beleven.

Kopen op bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]