Groeten uit de Tour – Peter Ouwerkerk

In Groeten uit de Tour, schreef Peter Ouwerkerk 50 bijzondere verhalen bij 50 historische foto’s afkomstig uit de Ronde van Frankrijk. Het is een prachtig boek geworden over de verschillende gedaanten van La Grande Boucle.

Ouwerkerk neemt je aan de hand van opmerkelijke gebeurtenissen, bijzondere personages, grappige situaties en nostalgische beelden mee terug in de tijd langs meer dan 100 jaar Tourgeschiedenis.

Hij vertelt wat hij op de foto’s ziet, het verhaal dat erbij hoort of wat men er in de loop der tijd van heeft gemaakt. Beelden die een moment vastleggen, maar niet het hele verhaal vertellen.  Wat gebeurt er? Wat ging er aan het fotomoment vooraf, en wat daarna?

Groeten uit de Tour schakelt van heroïek, tragiek naar kolderiek en is een aangename en afwisselende rondreis door de Tour met reisleider Peter Ouwerkerk op de praatstoel. Het boek straalt pure nostalgie uit met de schitterende foto’s,  een lust voor het wieleroog.

Het is fascinerend om te zien en te lezen welke metamorfose de Tour de France in de loop der jaren heeft ondergaan. Met onder meer Wout en Wim, Jan Janssen, Joop Zoetemelk, Post en Raas, de Siamese tweeling, bocht 7, Michael Boogerd en Erik Dekker worden ook nadrukkelijk de Nederlandse hoogte- en dieptepunten in de Tour uitgelicht.

Kopen op bol.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen

Onzichtbaar tracken van uw fiets

Er zijn verschillende soorten gps tracking volgsystemen op de markt die geïnstalleerd kunnen worden in of op een fiets om een verloren fiets terug te vinden. Schaf daarom een undercover track and trace systeem aan in de vorm van een lampje of staaf ingebouwd in het frame , het zadel of in het stuur. Doordat het […]

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 A.O.C.-wijnen: Chignin, Apremont, Jongieux en Mondeuse. De diversiteit en de kwaliteit van de wijnen zijn een afspiegeling van het unieke landschap in het hart van […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar de goedkopere.   Met welke derailleur rijd jij het liefst? 🙄 Posted by Shimano-Road on Montag, 5. März 2018   Shimano Dura Ace (Di2) Wie […]