Cols : de mooiste beklimmingen in Europa – Michael Blann

De wielersport is nauw verbonden met de grote bergpasovergangen in Europa. Voor veel wielrenners is het beklimmen van zo’n col dan ook een hoogtepunt in hun sportersleven.

In dit groot formaat fotoboek worden de bekendste voorgesteld, van de Mount Ventoux in de Franse Alpen tot de Pico de Teide op Tenerife.

De foto’s in zwart-wit en kleur van de Engelsman Michael Blann, zelf ook wielrenner, tonen op een persoonlijke, beschouwelijke wijze de grootsheid van de bergnatuur in relatie tot de nietige wielrenner. In dat opzicht is het boek zeer geslaagd. Elke berg en elke beklimming is immers uniek: wind, regen, sneeuw en zon veranderen en bepalen de ervaring en de klim.

De foto’s worden aangevuld met ervaringen van bekende profrenners.  Het zijn de getuigenissen van o.a. Lizzie Armitstead, Ivan Basso, Bernie Eisel, Maurizio Fondriest, Andy Hampsten, Sean Kelly, Greg LeMond, Robert Millar, Allan Peiper en Stephen Roche.

Met klimprofielen van (een deel van) de cols, biografieën van renners, eenvoudige kaartjes en register. 44 cols worden beschreven en vooral van hun mooiste kant getoond, waaronder: Alpe d’Huez, Col d’Aubisque, Col du Galibier, de Gavia, Col d’Izoard, de Stelvio, de Teide, Col du Tourmalet, Mont Ventoux.

Kopen op bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]