De weg omhoog : (naar Alpe d’Huez) – Martin Bons

Nederlandse journalist wil binnen het uur de top van de Alpe d’Huez bereiken op zijn fiets, onderweg mijmert hij of hij ook in het dagelijkse leven het beste uit zichzelf heeft gehaald.

Binnen één uur de Alpe d’Huez oprijden is voor de auteur de ultieme uitdaging. Bij zijn zoveelste poging om hier het beste uit zichzelf te halen vraagt hij zich af of hij dat in zijn dagelijkse leven ook goed gedaan heeft.

Gevormd in een arbeidersgezin is er de voortdurende drang zich te moeten bewijzen. Als hij daarin grotendeels slaagt en zodoende in andere kringen terechtkomt, vraagt zich af of hij daar écht gelukkig van geworden is. Die twijfel heeft hij daarentegen geen moment als hij op de Alpe d’Huez bezig is. Hij beschrijft de hele klim en laat daarbij zijn gedachten 21 bochten lang afdwalen naar momenten in zijn leven, die bepalend zijn geweest voor zijn denken en doen.

Op een boeiende manier vertelt hij over wat hem de kracht heeft gegeven zich maatschappelijk omhoog te werken, maar ook hoe hij daardoor anders tegen dingen aan is gaan kijken. Hij stelt zich heel open op en het ontbreekt dan ook niet aan zelfspot op zijn tijd. Hoelang moet je je door drijfveren laten opjagen of is acceptatie op een zeker moment ook gewoon goed? Een boek dat tot aan de finish geen moment verveelt.

De auteur is journalist, schrijver en wielerfanaat.

Kopen op bol.com

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen

Onzichtbaar tracken van uw fiets

Er zijn verschillende soorten gps tracking volgsystemen op de markt die geïnstalleerd kunnen worden in of op een fiets om een verloren fiets terug te vinden. Schaf daarom een undercover track and trace systeem aan in de vorm van een lampje of staaf ingebouwd in het frame , het zadel of in het stuur. Doordat het […]

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 A.O.C.-wijnen: Chignin, Apremont, Jongieux en Mondeuse. De diversiteit en de kwaliteit van de wijnen zijn een afspiegeling van het unieke landschap in het hart van […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar de goedkopere.   Met welke derailleur rijd jij het liefst? 🙄 Posted by Shimano-Road on Montag, 5. März 2018   Shimano Dura Ace (Di2) Wie […]