De geschiedenis van de Gele Trui – Philippe Bouvet

Al sinds 1919 is de gele trui hét embleem van de Tour de France. Wat ooit in het leven werd geroepen als een middel voor de toeschouwers om de nummer één van het algemene klassement in het peloton te herkennen, groeide uit tot een van de meest prestigieuze trofeeën ter wereld.

De geschiedenis van de trui telt dan ook 101 fascinerende verhalen. Sommige renners hadden de eer om hem dagen aan één stuk te mogen dragen, andere slechts een paar uur; er werden etappes gereden zonder gele trui en etappes met maar liefst drie; sommigen reden in het geel van begin tot einde, anderen reden pas op de allerlaatste dag naar de overwinning. En af en toe werd de gele trui zelfs een echt familiestuk.

Het verhaal van de gele trui verzamelt al deze prachtige verhalen, de heroïsche en de tragische momenten, schetst een levendig portret van de wielerhelden, en vertaalt bijna honderd jaar wielergeschiedenis in verhelderende statistieken. Het unieke beeldmateriaal dat de woorden en cijfers in dit boek tot leven brengt, werd zorgvuldig gekozen uit de archieven van L’Equipe.

Haal het boek in huis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]