De regels : gids voor pedaalridders – Velominati

De Velominati, een Engelstalig collectief met de zeer populaire website velominati.com, omarmen het wielrennen niet alleen als hobby, maar als een manier van leven, en zijn net zo bezeten van de stijl, de achtergronden en de wijsheden als van de prestaties.

De regels is hun bijbel, een essentieel onderdeel van de uitrusting van elke wielrenner – of je nu knarsetandend in de regen op de fiets naar je werk gaat of je je voorbereidt om de nieuwe Vincenzo Nibali of Marianne Vos te worden.

Verzameling van regels die een etiquette voor wielrenners beschrijven en beogen een ethische wielercode voor hen te zijn die op een serieuze manier de wielersport willen beoefenen.

Opgedeeld in 5 secties:

  • aandacht voor de fiets,
  • de berijder en
  • het soigneren,
  • de esthetiek en
  • de stijl van rijden.

 

De schrijvers stellen dat wielrennen niet zomaar een hobby is, maar een manier van leven. Ze hanteren een leidraad, hoe je je als renner moet gedragen en hoe je met je fiets om dient te gaan. Geschreven in gebiedende stijl, de auteurs verkondigen hun zienswijze en laten weinig ruimte voor enig alternatief.

Kopen op bol.com

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]