De regels : gids voor pedaalridders – Velominati

De Velominati, een Engelstalig collectief met de zeer populaire website velominati.com, omarmen het wielrennen niet alleen als hobby, maar als een manier van leven, en zijn net zo bezeten van de stijl, de achtergronden en de wijsheden als van de prestaties.

De regels is hun bijbel, een essentieel onderdeel van de uitrusting van elke wielrenner – of je nu knarsetandend in de regen op de fiets naar je werk gaat of je je voorbereidt om de nieuwe Vincenzo Nibali of Marianne Vos te worden.

Verzameling van regels die een etiquette voor wielrenners beschrijven en beogen een ethische wielercode voor hen te zijn die op een serieuze manier de wielersport willen beoefenen.

Opgedeeld in 5 secties:

  • aandacht voor de fiets,
  • de berijder en
  • het soigneren,
  • de esthetiek en
  • de stijl van rijden.

 

De schrijvers stellen dat wielrennen niet zomaar een hobby is, maar een manier van leven. Ze hanteren een leidraad, hoe je je als renner moet gedragen en hoe je met je fiets om dient te gaan. Geschreven in gebiedende stijl, de auteurs verkondigen hun zienswijze en laten weinig ruimte voor enig alternatief.

Kopen op bol.com

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen

Onzichtbaar tracken van uw fiets

Er zijn verschillende soorten gps tracking volgsystemen op de markt die geïnstalleerd kunnen worden in of op een fiets om een verloren fiets terug te vinden. Schaf daarom een undercover track and trace systeem aan in de vorm van een lampje of staaf ingebouwd in het frame , het zadel of in het stuur. Doordat het […]

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 A.O.C.-wijnen: Chignin, Apremont, Jongieux en Mondeuse. De diversiteit en de kwaliteit van de wijnen zijn een afspiegeling van het unieke landschap in het hart van […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar de goedkopere.   Met welke derailleur rijd jij het liefst? 🙄 Posted by Shimano-Road on Montag, 5. März 2018   Shimano Dura Ace (Di2) Wie […]