Strava-mogelijkheden voor gratis gebruikers drastisch ingeperkt

strava_app

Strava telt sinds februari wereldwijd méér dan 50 miljoen gebruikers. Tijdens de corona-crisis, wordt de app massaal gebruikt. Maar net nu meer mensen de weg naar de app vinden, wordt er drastisch gesnoeid in het gratis aanbod.

 

Strava wilt zich ook méér gaan richten op zijn betalende gebruikers, op wat zij noemen ‘hun atleten’.  De populaire sport- en fietsapp is in enkele jaren tijd uitgegroeid tot de referentie voor al wie zijn sportprestaties registreert. De app is grotendeels gratis toegankelijk gebleven, al waren er voor betalende gebruikers wel wat extraatjes.

 

Wat wordt er betalend ? Eigen ritten en prestaties zijn nog altijd te raadplegen, maar …

  • Totaalklassementen zullen niet meer gratis beschikbaar zijn, enkel nog de top 10 per segment bij de mannen en de vrouwen zal zichtbaar blijven. Enkel wie betaalt, krijgt de volledige ranglijst te zien.  Strava kondigt ook aan dat er een compleet nieuwe manier komt om te strijden op segmenten.
  • Routeplanner wordt betalend, dit gedeelte van Strava dan weer sterk verbeterd en uitgebreid voor de betalende abonnees.
  • Ook de meeste apps (40.000) die gebruik maken van de Strava-gegevens, kunnen geen data meer integreren van Strava.

 

Het bedrijf heeft deze omschakeling nodig is om eindelijk winstgevend te worden. Een lidmaatschap bij Strava kost 5 euro per maand, als je een jaarlijks abonnement neemt. De eerste 60 dagen zijn wel gratis.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]