100 hoogtepunten uit de Ronde Van Frankrijk – Hagen Boßdorf

100 hoogtepunten uit de Ronde van Frankrijk, vanaf de eerste Tour in 1903 tot nu :

– legendarische renners
– spectaculaire overwinningen
– verrassende nederlagen
– historische gebeurtenissen

De hoogtepunten uit de geschiedenis van de Tour de France zijn natuurlijk die van legendarische renners zoals Hinault en Indurain. Elk vertellen ze hun eigen verhaal, het ene nog spectaculairder dan het andere.

Verhalen zoals van Maurice Garin, de eerste winnaar van de Tour, die het jaar daarna wegens gesjoemel gediskwalificeerd werd. En van de uitzonderlijk begaafde broers Pelissier, die geen enkel schandaal uit de weg gingen. Van Gino Bartali en Fausto Coppi, de verbitterde concurrenten die in de jaren ’40 en ’50 Italië in Bartalisten en Coppiisten verdeelden.

En natuurlijk van zwaargewichten uit de laatste decennia, de voortreffelijke tijdrijder ‘Monsieur Chrono’, Jaques Anquetil, de onnavolgbare kannibaal Eddy Merckx en de Amerikaan Greg LeMond, die Laurent Fignon met amper 8 seconden voorsprong de Tourzege afnam. En ook Lance Armstrong ontbreekt niet, de Amerikaan die na herstel van kanker twee keer op een overwinning kon rekenen. En uiteraard hecht de Duitse schrijver heel wat aandacht aan Duitse renners.

Maar het verhaal van de Tour gaat niet alleen over winnaars. Talloze tragische helden hebben sinds 1903 over de Franse wegen gefietst, en een heleboel daarvan zijn in dit boek vereeuwigd. Bijvoorbeeld Paul Duboc, voor wie een vergiftigde drankfles bijna noodlottig werd, of Eugène Christophe, die de gebroken vork van zijn fiets zelf weer aan elkaar moest smeden.

Kortom, met dit boek beleeft u opnieuw de 100 belangrijkste momenten uit de geschiedenis van de Tour. Het houdt de herinnering levend aan zowel de grote winnaars als de ontelbare verliezers van de indrukwekkendste en zwaarste wielerwedstrijd ter wereld.

Herbeleef al die momenten via Bol.com

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]