Weer aftellen naar Eurobike, Friedrichshafen

Van 30 augustus tot 1 september 2017 verzamelt de fietsindustrie in de Friedrichshafen Messe voor de 26ste editie van EUROBIKE. Standhouders van over de hele wereld zullen er hun nieuwste producten en diensten voorstellen aan hun con-collega’s, de verzamelde internationale pers en de fietsliefhebber.

Eurobike was steeds dé beurs waar de fietsindustrie zijn nieuwigheden voorstelde, maar keeg het steeds moeilijker om alle belangrijke fietsconstructeurs samen te krijgen.  De toenemende digitalisering en mobiliteit zijn ook de fietsenindustrie steeds meer gaan beïnvloeden, de relevantie van het beursevenement staat onder druk.

Eurobike 2017 wordt dan ook de laatste in zijn originele setting, vanaf 2018 zal de beurs alvast veel vroeger van start gaan.  Begin juli, bijna 2 maanden vroeger, zal de beurs zich dan enkel nog focussen op de industrie als B2B-evenement.  Op deze manier wil men de concurrentie aangaan met de industrie die zelf zijn product launches en prestigieuze events wil organiseren.

De consumentendag, ook Festival Day genaamd, zal beperkt blijven tot 1 dag, net zoals dit jaar.   Speciale aandacht gaat dan naar de demo-zone waar bezoekers een testrit kunnen maken op de nieuwste fietsen van verschillende fabrikanten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]