Netwerken op de fiets, het nieuwe golf ?

De fiets wordt steeds populairder om te netwerken en wordt steeds vaker erkend als een goede manier om duurzame werkrelaties te realiseren. Het is nu op de fiets waar je moet zijn om je netwerk uit te breiden. De mogelijkheid om samen te fietsen, bij te praten met enthousiaste fietsende managers over de gezamelijke passie en te discussiëren over de nieuwste fietstrends, maar eveneens over zakelijke interesses en mogelijkheden,  krijgt steeds méér bijval.

Eigenlijk zijn er heel wat parallellen te trekken tussen zakendoen en fietsen.  Managers en bedrijfseigenaars hebben doorgaans ook diezelfde karaktertrekken van een wielrenner : een groot doorzettingsvermogen, drang naar vrijheid, een gevoel voor flexibiliteit en een vorm van ijdelheid.  De managers, die mekaar in deze ambities uitstekend vinden, wijken steeds vaker uit naar een sportieve fietsactiviteit maar dan uiteraard met materiaal waarmee je gezien mag worden.

Kopers met een goedgevulde portemonnee melden zich steeds vaker in de speciaalzaken van de exclusieve merken, maar ook in alle fietszaken zien men de vraag naar het duurdere materiaal opvallend stijgen.  Merken zoals Rapha, die kwaliteit dan nog koppelen aan nostalgie, spelen hierop uiteraard graag en succesvol in.

Tal van initiatieven ontpoppen zich die de fietsende zakenrelaties een georganiseerd en regelmatig platform willen bieden voor hun geliefde bezigheid.  Ze brengen mensen met passie voor ondernemen en fietsen bij elkaar. In een ongedwongen sfeer kunnen de deelnemers met elkaar kennis maken en ongedwongen netwerken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen

Onzichtbaar tracken van uw fiets

Er zijn verschillende soorten gps tracking volgsystemen op de markt die geïnstalleerd kunnen worden in of op een fiets om een verloren fiets terug te vinden. Schaf daarom een undercover track and trace systeem aan in de vorm van een lampje of staaf ingebouwd in het frame , het zadel of in het stuur. Doordat het […]

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 A.O.C.-wijnen: Chignin, Apremont, Jongieux en Mondeuse. De diversiteit en de kwaliteit van de wijnen zijn een afspiegeling van het unieke landschap in het hart van […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar de goedkopere.   Met welke derailleur rijd jij het liefst? 🙄 Posted by Shimano-Road on Montag, 5. März 2018   Shimano Dura Ace (Di2) Wie […]