Tacx, smart-series

Tacx is steeds vooruitstrevend geweest op het gebied van indoortrainers en ontwikkelt fietstrainers voor elk soort fietser. De nieuwste interactieve mogelijkheden zijn gebundeld in de Smart series. Fiets je favoriete col op, haal een nieuw persoonlijk record op Alpe d’Huez en fiets samen met mensen over de hele wereld via één van de online fietsplatformen, het kan allemaal met de Tacx Smart series.

Tacx Smart-trainers communiceren via Bluetooth Smart en het ANT+ FE-C protocol en kunnen daardoor aangestuurd worden door software van derden. De software ontvangt de snelheid, cadans en het vermogen van de trainer en bestuurt de rem.

 

Verkrijgbaar bij Wiggle.nl

 

Een overzicht van de Smart-series fietstrainers :

 

Tacx Neo Smart T2800

Tacx Neo Smart

Met de Tacx Neo Smart T2875 trainer haalt u de meest geavanceerde Smart fietstrainer in huis. De Tacx Neo Smart T2800 meet al uw trainingsgegevens, zoals  wattage, snelheid, cadans en nog veel meer. Met de nieuwe Direct Drive technologie haalt Tacx alle onnodige riempjes, wieltjes en rolletjes weg, hierdoor wordt uw Power Flow geoptimaliseerd.

Zonder fysieke overbrengingen is de Tacx Neo Smart T2875 ook de stilste trainer die momenteel verkrijgbaar is.

Prijsindicatie : 1.300 €

Méér weten over de Tacx Neo Smart T2875

 


 

 

Genius SmartTacx Genius Smart

De Genius Smart is de meest realistische en krachtigste classic trainer, zeer geschikt voor effectieve trainingen, met name voor de bergen. De Genius Smart T2080 fietstrainer heeft een geavanceerde motorrem die voor een realistische fietservaring zorgt. Met een hellingshoek die tot 20% gaat, daag je jezelf iedere keer weer uit om een hogere klim te pakken. Achteraf bekijk je op je smartphone of tablet je prestaties.

En pas je eventueel nog even de weerstand aan. Dankzij de motorrem en het virtuele vliegwiel biedt de Genius een hoog realistisch fietsgevoel en kan hij aandrijven in afdalingen.  De Genius Smart trainer kan de trapfrequentie meten zonder dat je hier een cadanssensor voor nodig hebt.

Prijsindicatie : 700 €

Méér weten over de Tacx Genius Smart T2080

 


 

Tacx Bushido SmartTacx Bushido Smart

De Tacx Bushido Smart T2780 is een interactieve fietstrainer waarmee je verschillende trainingsprogramma’s volgt. Het stijgingspercentage gaat tot 15%. Voor deze fietstrainer heb je geen netstroom nodig, waardoor je hem overal kunt gebruiken.

De elektronische motorrem van de Bushido Smart zorgt bovendien voor zeer realistische omstandigheden. Zo kun je het stijgingspercentage zelf aanpassen tot een maximum van 15%.

Prijsindicatie : 680 €

Méér weten over de Tacx Bushido Smart T2780

 


 

Tacx Vortex Smart T2180Tacx Vortex Smart

De Tacx Vortex Smart T2180 een interactieve fietstrainer met elektrorem.  De Vortex Smart heeft echter wel stroom nodig om gebruik te maken van de elektronische functies. Standalone is de trainer ook te gebruiken maar dan fiets je in slechts één weerstand.

Het maximale vermogen van 950 watt is voldoende om goed fit te blijven met je indoor training maar kan voor de fanatieke sprinter te weinig zijn. De maximale hellingshoek die gesimuleerd kan worden bedraagt 7%.

Prijsindicatie : 450 €

Méér weten over de Tacx Vortex Smart T2180

 


 

Tacx Satori T2400Tacx Satori Smart

Met de Tacx Satori Smart T2400 fietstrainer train je precies zoals jij wilt. De Satori Smart wordt geleverd zonder stuurcomputer of headunit, je kunt namelijk zelf kiezen aan welk apparaat (tablet of smartphone) je de trainer wilt koppelen.

De Satori Smart heeft een sterke magneetrem welke maximaal 950 Watt weerstand levert. Deze wordt niet aangestuurd door software maar is met een stuurschakelaar handmatig instelbaar in 10 standen, waardoor je je weerstandsniveau kunt bepalen.  De Satori Smart is ideaal voor duurtrainingen of langere intervalblokken waarbij je je trainingsgegevens wil monitoren. De meegeleverde Skyliner voorwielsteun brengt je voorwiel op gelijke hoogte met je achterwiel.

Prijsindicatie : 300 €

Méér weten over de Tacx Satori Smart T2400

 

Verkrijgbaar bij Wiggle.nl

 


Méér over Tacx, het bedrijf


Ontdek ook de andere toepassingen van Tacx :

Tacx Galaxia T1100 Rollerbank

Tacx Antares T1000 Rollerbank

Tacx - Alle Producten

Tacx – Alle Producten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]