B’Twin Ultra 920 CF

 • Betrouwbare Groep Shimano ULTEGRA 11 versnellingen
 • Remsysteem Direct Mount Ultegra (remhoef vooraan) voor meer remvermogen.
 • Frame-vorkcombinatie B’TWIN Ultra Evo Dynamic
 • wielen Shimano ULTEGRA C24

Verkrijgbaar bij Decathlon

De B’Twin Ultra 920 CF werd ontworpen voor wie meedoet aan wielerwedstrijden (cyclosportieven, triatlon, duatlon)  of intensief traint op vlak terrein of in de bergen.  Frame-vorkcombinatie ontwikkeld in samenwerking met het B’TWIN Racing Team U19..  Carbonframe (CF) B’TWIN Ultra Evo Dynamic gecombineerd met de Shimano Ultegra 6800 met 11 versnellingen.

B’Twin komt met zijn racefietsen vaak heel goed uit tests;  Het voordeel van deze fietsen is dat ze altijd netjes afgewerkte frames zijn en dat ze een goede prijs:kwaliteit verhouding hebben.  B’Twin heeft misschien dan niet het imago van een Trek, Specialized of Bianchi, kwalitatief zijn het goede fietsen.

BTWIN Ultegra 900 CF_3

Tot 2008 leverde B’Twin het material voor AG2R Profteam met fietsen. De daarmee opgedane ervaringen nemen ze nog steeds mee in de andere (en ook goedkopere) racefietsen.

Dat het Franse B’Twin zich heeft teruggetrokken uit het peloton heeft alles te maken met de intentie van het bedrijf de vier takken van hun fietsengamma (zowel BMX, MTB (Rockrider), weg- als stadsfietsen) evenwichtiger laten ontwikkelen.

 

 

 

 

MEER INFO

PRODUCTSPECIFICATIES

Merk : B’Twin

Productdetails :

 • Frame

B’TWIN Ultra met Evo Dynamic vezels is het perfecte frame om de bergen te overwinnen en de zwaarste klassiekers te winnen. Het weegt 850 gram (bruto gewicht in maat M) en is vervaardigd uit een combinatie van HM- en IM-carbonvezels, voor een onovertroffen verhouding tussen gewicht en dynamiek. Deze doordachte opbouw zal de meest veeleisende klimmers en renners kunnen bekoren. De trapas volgt de Press-fit 86-norm, om het frame nog wat stijver te maken.

 • Vork / vering
B’TWIN Ultra Evo Dynamic, exclusief voor het B’TWIN Ultra Evo Dynamic-frame. Gewicht: 320 gram. De vork is volledig uit carbon.
 • Stuur / stuurpen / balhoofdstel

Het compacte stuur Deda Zero 2 is aangepast aan de grootte van de fiets en vervaardigd in aluminium 6061 T6. De compacte vorm wordt algemeen gebruikt in het peloton. Zo kan je de handen onderaan het stuur plaatsen en toch nog comfortabel rijden. Gewicht: 320 g in maat 420 mm. De stuurpen Deda Zero 2 is gemaakt van aluminium 6061 T6 en eveneens aangepast aan de grootte van de fiets. Hij weegt 140 gram in maat 110 mm. Het balhoofdstel is voorzien van afgedichte lagers met een lange levensduur.

 • Transmissie

Compact dubbel crankstel 52 x 36 Shimano Ultegra 6800, 11 versnellingen. Maat hendels (lengte): XXS, XS, S: 170 mm / M: 172,5 mm / L, XL: 175 mm.

 • Crankstel / cassette

Shimano Ultegra 6800, een optimaal evenwicht tussen licht- en stijfheid. Kettingbladen SG-X hyperdrive, Hollowglide-buitenblad, licht, stijf en duurzaam. Gewicht: 764 gram in 170 mm. 11-speedcasette Shimano Ultegra 6800 11/28 (11/12/13/14/15/17/19/21/23/25/28).

 • Remmen

Remgreep vooraan: Shimano Ultegra 6800 Direct Mount, 2 symmetrische beugels voor een betere remcontrole en meer remkracht. De veerspanning kan bijgesteld worden. Remgreep achteraan: Shimano Ultegra 6008 (klassieke bevestiging op tuidraad).

 • Wielen

Wielen SHIMANO ULTEGRA C24 Buitenbreedte: 20,8 mm. Materiaal velg: Aluminium. Freewheel: SHIMANO 10/11V. Bandtype: tube (binnenband), tubeless. Gewicht: 1.640 gram per paar. Geleverd met tubeless ventielen (voor gebruik met tubeless banden)

 • Banden

Hutchinson Fusion 5 Performance 700 X 25 Rubber HDF>5.2 met Kevlar versteviging. (Rendement, Grip duurzaamheid en lekbestendigheid). Karkas van 127 TPI. Gewicht: Band 25 mm (215 g)

 • Zadel / zadelpen

Zadel Fizik Arione special edition.

 • Pedalen

Geleverd zonder pedalen.

 • Gewicht

7,800 kg zonder pedalen.

 • Accessoires

Momentsleutel om de verschillende aanhaalmomenten goed af te stellen We raden een aanhaalmoment aan van 6/7 NM voor de zadelpen

 • Attesten

Goedgekeurd door de UCI voor wegwielrennen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]