Fietsen door het Val d’Adige dal

De Etschradweg door het dal Val d’Adige/ Etschtal is een populaire fietsroute voor iedereen. De complete route is 115 km lang en voert van het meer Lago di Resia/Reschensee bij de Oostenrijkse grens in het westen van het dal Val Venosta/Vinschgau via de stad Merano/Meran naar Bolzano.

Fietsen kunnen worden meegenomen in de treinen op de lijn Malles/Mals – Bolzano en op veel stations met de ‘Eventcard’ worden gehuurd. De Valle Isarco/Eisacktaler Radweg (bordjes: Eisacktaler Radweg), een fietsroute door het dal Valle Isarco, voert van de Brennero/Brennerpas op de Oostenrijks-Italiaanse grens naar de provinciehoofdstad Bolzano/Bozen.

Het deel tussen de bisschopsstad Bressanone/Brixen en het marktstadje Chiusa/Klausen is van het begin tot het einde geasfalteerd en gaat in zuidelijke richting licht bergaf. Wie vanuit Bressanone het fietspad in noordelijke richting volgt, komt langs het Habsburgse fort Fortezza/Franzensfeste dat is genoemd naar de Oostenrijkse keizer Franz Josef. Hierin is dit jaar een interessante expositie over het thema vrijheid te bezichtigen. De Val Pusteria/Pustertaler Radweg, een fietsroute door het dal Val Pusteria/Pustertal, voert van Rio di Pusteria/Mühlbach naar San Candido/Innichen.

Over een afstand van 61 km stijgt de route slechts ca. 400 hoogtemeters. Bij 14 servicestations kunt u fietsen huren of laten repareren.

De Drava/Drauradweg, een fietsroute langs de rivier Drava/Drau, begint bij de bron van de Drava bij het dorp Dobbiaco/Toblach in vakantieregio Alta Pusteria/Hochpustertal. De 366 km lange route volgt de loop van de rivier door Oostenrijk tot aan de Sloveense grens. Het is een prachtige route door een uniek en cultureel veelzijdig landschap.

Bron : Toerisme Südtirol

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]